Politika

Čubrilović: Institucije RS će podržati naredne aktivnosti u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO – Institucije Republike Srpske podržaće sve predstojeće aktivnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo, rekao je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Loading...

Čubrilović je danas u Istočnom Novom Sarajevu, nakon sastanka sa načelnikom te opštine Ljubišom Ćosićem, rekao da ga je posebno obradovala činjenica da je u ovoj lokalnoj zajednici svake godine sve više stanovnika i da se godišnje izgradi i proda 500 stanova.

On kaže da je danas razgovarao s ljudima koji znaju šta hoće, kako i način na koji realizuju svoje ciljeve, te da je riječ o mladoj ekipi ljudi, entuzijasta koji razmišljaju o svojoj lokalnoj zajednici na moderan način.

“Razgovarali smo i o problemima koje imaju sve rubne opštine u Srpskoj o kojima treba strateški da se izrade programi i planovi preko Saveza opština i gradova i Vlade Republike Srpske”, naglasio je Čubrilović.

Ćosić je rekao da današnja posjeta pokazuje da i zakonodavna vlast u Republici Srpskoj, na čelu sa Čubrilovićem, vodi računa i želi da se informiše o svemu što se dešava u lokalnim zajednicama.

“Nismo se žalili, nego smo optimistično pristupili razgovoru i informisali predsjednika republičkog parlamenta o svim pozitivnim stvarima koje se dešavaju u našoj lokalnoj zajednici”, dodao je Ćosić.

On je naveo da je Čubriloviću prenio informacije o brojnim infrastrukturnim projektima, o tome kako se razvijala lokalna zajednica i kako danas spada u red izuzetno razvijenih lokalnih zajednica, da ima pozitivan prirodni priraštaj i pozitivnu stopu naseljavanja stanovništva, te dodao da su razgovarali i o razvoju privrede.

Ćosić je upoznao Čubrilovića o tome da se zajedno sa Vladom Republike Srpske gradi trg, sportska dvorana, pozorište i mnogi infrastrukturni projekti koji će omogućiti da se ova lokalna zajednica i dalje razvija.

On je rekao da je ovo sredina koja na pravi način simboliše Republiku Srpsku, razvija se i raste, te istakao da je dobitni recept za napredak saradnja opštine sa Vladom i Narodnom skupštinom Srpske.

Prema njegovim riječima, uzajamna pomoć i mehanizam povratne sprege mogu dovesti do toga da se rade dobre stvari u korist stanovnika lokalne zajednice i cijele Republike Srpske.

Ćosić je zahvalio Čubriloviću za današnju posjetu i razumijevanje onoga što se dešava u ovoj opštini i izrazio nadu da će mnogo pomoći djelovanjem u Narodnoj skupštini, ali i uticajem koji ima u saradnji sa Vladom i drugim institucijama.

Nakon sastanka, Čubrilović je posjetio novoizgrađenu Bolnicu “Srbija”, gdje će razgovarati sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!