Sport

Kapiten Krupe odlazi u Belgiju za 300.000 evra

Revanš finala Kupa BiH najvjerovatnije je bila posljednja utakmica Aleksandra Vukotića u dresu Krupe, jer je visoki štoper blizu dogovora sa Vasland Beverenom, a u nedjelju će otputovati na završne pregovore.

Belgijski prvoligaš spreman je da na račun Krupe uplati 300.000 evra, uz deset odsto od idućeg transfera, ali će delegacija Krupe u finalnim pregovorima pokušati dodatno da podigne iznos za obeštećenje. Vukotić je u Krupu stigao prije tri sezone i već u prvoj pokazao da ima potencijal za mnogo veću karijeru i jaču ligu od elite BiH. Posljednjih prelaznih rokova bio je na meti mnogih klubova, kako domaćih tako i stranih, ali su čelnici Krupe strpljivo čekali pravu ponudu i, ispostaviće se, donijeli dobru odluku.

– Sve je praktično dogovoreno i mislim da će potpisivanje ugovora biti samo formalnost, ukoliko Aleksandar prođe ljekarske preglede, a nema razloga da ne bude tako. U nedjelju putujemo u Belgiju, a posao bi trebalo da bude završen u ponedjeljak. Ovakav rasplet nas raduje i pokazuje da smo klub koji ozbiljno radi te da transferi Irfana Jašarevića i Elvira Koljića nisu slučajnost. Koljić je na pozajmici u Lehu do ljeta, kada će ga poljski klub i definitivno otkupiti. Vukotić je mnogo dao nama, mi njemu takođe i posao će biti završen na obostrano zadovoljstvo – rekao je alfa i omega Krupe Dragomir Ilić.

Beveren ove sezone zauzima mjesto u sredini tabele šampionata Belgije i član je mini-lige u kojoj se klubovi bore za nastup u Ligi Evrope.

– Čuo sam da je Beveren klub sličan Krupi, koji forsira mlade igrače i u kojem nema velikog pritiska na rezultate. Mislim da je to idealna sredina za moje prvo iskustvo u inostranstvu, jer ću imati šansu za dalje napredovanje – rekao je Vukotić.

U Krupu je došao na mala vrata iz srpskog niželigaša padinske Doline i u prvoj sezoni izborio plasman u Premijer ligu. Ubrzo je postao jedan od nosilaca igre i probio se među najbolje defanzivce lige, a trener Slobodan Starčević dao mu kapitensku traku.

– Proveo sam tri prelepe sezone, u kojima smo rasli i mi pojedinačno, ali i klub. Voleo bih da smo navijačima i svima u klubu doneli pehar Kupa BiH, ali nas je koštao loš nastup u Sarajevu. Nismo iskoristili prilike kod 0:0, a kada smo primili pogodak, bilo je nemoguće da se vratimo. Na kraju bih zahvalio svima u Krupi na Vrbasu i verujem da će imati priliku da se raduju još većim uspesima fudbalera – zaključio je Vukotić.

(glassrpske.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!