Politika

Počeo sastanak Radovana Viškovića i Darka Tomaša

Sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića počeo je danas u Prnjavoru sa načelnikom ove opštine Darkom Tomašem, u okviru posjete premijera opštini i 9. Regionalnom sajmu privrede.

Sastanku prisustvuju ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, zamjenik načelnika Slaviša Milanković i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić. 

Tomaš je ranije izjavio da je republičko rukovodstvo uvijek imalo razumijevanja za projekte u ovoj opštini i da su obezbijedili više od 90 odsto uloženih sredstava. 

“Do sada je u opštini Prnjavor uloženo više od 7.000.000 KM u razne infrastrukturne projekte. Izgradnjom auto-puta Banjaluka-Doboj koji dijelom prolazi kroz Prnjavor dobili smo veliku razvojnu šansu, prije svega u poslovno-turističkoj zoni”, rekao je Tomaš. 

Thumbnail
Foto: RTRS

On je podsjetio da su u proteklom periodu završeni nova Muzička škola, izgrađeni trotoari u pet gradskih ulica, položene desetine kilometara asfalta na gradskom i seoskom području, uređen uži centar grada uz temeljnu rekonstrukciju glavne ulice i rasvjete na Trgu srpskih boraca, osvijetljeno više gradskih naselja i ulica, kao i seoskih naselja. 

Tomaš je naveo da je više od milion KM uloženo u potpunu obnovu pet škola, a riješen je i dugogodišnji problem novog gradskog groblja uz asfaltiranje makadamske ulice, parkinga i rasvjetu. 

On je istakao da je podignuto više stambenih zgrada i proizvodnih pogona, a moderni novoizgrađeni kružni tok je, ne samo olakšao saobraćaj, već i vizuelno uljepšao ulaz u grad. 

Prema njegovim riječima, krajem prošle godine završena je i na korištenje predata i druga stambena zgrada za boračke kategorije. 

Tomaš je naglasio da je u toku izgradnja zgrade sa 14 stanova za ugrožene kategorije stanovništva u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja čija je vrijednost 613.117 KM.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!