Sport

Portugal nije uspio da savlada Ukrajinu, Engleska i Francuska krenule silovito

Već na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakomplikovala se situacija u grupi B, gdje će se takmičiti Srbija. Portugal nije uspio da savlada Ukrajinu, koja je izdržala i osvojila bod.

Portugal je u 18. minutu postigao gol, ali je on poništen jer se Karvaljo našao u nedozvoljenoj poziciji. Iako je domaći tim imao više loptu u posjedu, napadao je svim silama. Sjajni Pjatov je spriječio vođstvo u 57. minutu. Andre Silva je sjajno šutirao, a golman Ukrajine fantastičnom intervencijom spriječio gol.

Gosti su mogli i do prednosti u 86. minutu kada se Žunior Moraeš nije najbolje snašao nakon što se odbila lopta u šesnaestercu Portugala.

Već u ponedjeljak domaća selekcija igra novi meč, a rival je Srbija (20.45).

I Luksemburg je napravio iznenađenje u grupi B. Izborili su preokret i savladali Litvaniju 2:1, te pokazali da Srbija mora ozbiljno shvatiti sve rivale u grupi.

Engleska je silovito krenula u kvalifikacijama. Rahim Sterling je odigrao najbolji meč u dresu „Gordog Albiona“ i sa tri gola srušio Češku. Na kraju je bilo 5:0. U strijelce se još upisao i Hari Kejn, koji je bio siguran iz penala u 45. minutu.

Sterling je golove posvetio mladom navijaču Damariju Dovkinsu (13 godina) koji je preminuo od leukemije. Kalas je u 86. minutu dodatno otežao poraz svoje selekcije jer je postigao autogol.

Francuska je sav posao u Moldaviji završila u prvih 45 minuta. Mrežu domaćina, nakon sjajne asistencije Pogbe, načeo je Grizman u 24. minutu. Upravo je ovaj igrač tri minuta kasnije asistirao Varanu za 2:0. Sjajno poluvrijeme za „galske pijetlove“ krunisao je Olivije Žiru  u 36. minutu. U nastavku trijumf je u finišu potvrdio Kilijan Mbape. Počasni gol za domaće dao je Ambros za konačnih 1:4.

Grupa A

Engleska – Češka 5:0 (2:0)
Grupa B

Luksemburg – Litvanija 2:1 (1:1)
Portugalija – Ukrajina 0:0
Grupa H

Moldavija – Francuska 1:4 (0:3)
Albanija – Turska 0:2 (0:1)
Andora – Island 0:2 (0:1)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!