Banjaluka

Radojičić: Za vodovode i 10 miliona KM

Grad Banja Luka pokrenuo je brojne projekte iz oblasti vodonabijevanja kako bi voda iz gradskog vodovoda došla do destine hiljada stanovnika, mahom sa rubnih područja grada, koji još uvijek nemaju vodu u svojim domaćinstvima, a samo u ovoj godini očekuje da će se u ovoj oblasti biti uloženo i do 10 miliona KM, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Loading...

Povodom Svjetskog dana voda, Radojičić je danas u Fabrici vode u Novoseliji, ukazao da je trenutno imamo nekoliko vodovodnih sistema u poodmaklim fazama gradnje.

– Gradimo sistem „Crno vrelo“ sa četiri podsistema, na širokom području od Manjače do Prijedora koje obuhvata oko 20.000 stanovnika. Nedavno smo počeli radove i u Jagarama gdje se gradi vodovod za Karanovac i Jagare, a potencijalno i najviše dijelove Starčevice i Obilićeva. Prošle godine smo započeli radove u Česmi i ove godine ih nastavljamo, a imamo i niz manjih sistema na području potzkozarskih sela – rekao je Radojičić.

Direktor banjalučkog Vodovoda Zoran Popović, kazao je da ovo preduzeće u zadnjih nekoliko godina mnogo ulaže u razvoj vodovodne mreže, te da je nedavno završena i laboratorija koja se nalazi u krugu fabrike vode i koja će od juna biti u pogonu.

– Možemo se pohvaliti da smo jedan od najorganizovanijih vodovoda u regiji i naša voda za piće je apsolutno ispravna i visokog je kvaliteta – naglasio je Popović i dodao da se o vodama moramo brinuti tokom cijele godine, a ne samo na Svjetski dan voda.

Svjetski dan voda se obilježava od 22. marta 1993. godine, a ustanovljen je rezolucijom Ujedinjenih nacija, čime se želi podsjetiti na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim dijelovima svijeta.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!