Društvo

„Nedjelja djeteta“: Ključevi grada pripali osmogodišnjoj Doris

Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ osmogodišnjoj učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Doris Čato, koja će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

U obraćanju mališanima, Radojičić je naglasio da je tokom ove, tradicionalne manifestacije neophodno ukazati na prava naših najmlađih sugrađana, ali i na obaveze odraslih prema djeci.

– Koristimo priliku da ove sedmice javno ukažemo na sve ono što bi stalno trebalo da radimo za naše mališane, od vrtića do igrališta i sportskih terena, te stvaranja boljih uslova u školama – rekao je Radojičić.

Loading...

Mala „gradonačelnica“ Doris Čato i njeni drugari iz Osnovne škole „Jovan Cvijić“ poručili su da bi u budućnosti željeli da se u gradu ima više prostora za igru, parkova, zelenih površina i vrtića.

Tokom „Nedjelje djeteta“, koja traje do 7. oktobra, u Banjoj Luci će biti organizovane brojne manifestacije za naše najmlađe sugrađane. Od danas, povodom ove manifestacije, na parkingu Muzeja savremene umjetnosti traje trodnevni dječiji festival sa brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe, a svi sadržaji su potpuno besplatni.

Programa ne manjka ni u utorak, kad će Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Trgu Krajine postaviti izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove. Takođe, udruženje „Sva djeca svijeta“ organizovaće u utorak promociju dječijih prava na Trgu Krajine, a za četvrtak će u atrijumu Gradske uprave biti organizovana izložba dječijih radova i prigodan zabavni program, kao i radionica u hotelu „Fortuna“.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!