Hronika

FILMSKA POTJERA Uhapšene dvije osobe zbog šverca cigareta, treća POBJEGLA U ŠUMU

Loading...

Dvije osobe su uhapšene nakon prave filmske potjere pripadnika MUP-a BPK Goražde za “mercedesom” A klase, koja je okončana u mjestu Osanica kod Goražda.

Treća osoba napustila je vozilo, pobjegla u obližnju šumu i još je u bijegu. Prema prvim informacijama, radi se o švercerima cigareta iz Zvornika.

Avaz nezvanično saznaje da su u akciji švercera učestvovala dva vozila i da je policija u Foči uspjela zaustaviti jedno od njih, tzv. čistača, a da je vozač “mercedesa” s cigaretama u gepeku pobjegao.

Šef Kancelarije komesara policije MUP-a BPK Goražde Emko Rizvanović potvrdio je da je policija u Goraždu u petak oko 14.30 obaviještena da se vozilo s trojicom bjegunaca nije zaustavilo po naredbi patrole policije u Foči, te su u bijegu, velikom brzinom, prešli na teritorij BPK Goražde.

Bjegunce nije uspjela zaustaviti ni patrola u Ustikolini, nakon čega je organizovana potjera. Uhapšeni su predati u CSB Foča.

Potraga za trećom osobom je u toku. Daljnji rad na ovom događaju preuzela je SIPA.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!