Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

PDP PORUČUJE “Vladajuće partije nemaju dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova”

Imajući u vidu činjenicu da je nakon opštih izbora prošle godine došlo do ozbiljne političke prekompozicije u Republici Srpskoj, te razumijevajući potrebu za postojanjem snažne političke organizacije sposobne da realizuje najvažnije nacionalne zadatke i potrebe građana Republike Srpske, Partija demokratskog progresa će još aktivnije djelovati, zaključak je sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa, održane u Banjaluci.

Dodaju da će sve raditi sa ciljem da u naredne četiri godine postane snažnija politička partija u Republici Srpskoj.

Predsjedništvo PDP je donijelo odluku da će PDP u narednom periodu podržati sva politička rješenja i dogovore koji su u skladu načelima „Programa obnove Republike Srpske“, kao što su vladavina prava, jačanje demokratskih institucija i poboljšanja životnog standarda građana, kao što neće podržati bilo šta što je u suprotnosti sa našim programom i sa potrebama i interesima građana Republike Srpske.

Kako navode, PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije.

– Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu – navode u PDP.

Dodaju da PDP smatra da koalicioni blok koji čini trenutno Vladu nema dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova sposobnih da modernizuju i unaprijede Srpsku, te je zato njihov primarni politički zadatak jačanje PDP kao budućeg nosioca nove, sposobnije i dinamičnije vlasti.

– Stav PDP uvijek je bio da politički predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH moraju da razgovaraju uprkos svim političkim razlikama i neslaganjima u samoj Srpskoj, i iz tog razloga je važno da su konačno i druge političke opcije iz Srpske prihvatile stav PDP da se na nivou zajedničkih institucija treba braniti interes Republike Srpske i njenih građana bez obzira na koalicionu orijentaciju jednako snažno i kroz vlast kao i kroz opoziciono djelovanje – navode oni.

Novi sporazumi

PDP će u narednim danima i sedmicama sklopiti sporazume sa političkim strankama i istaknutim pojedincima koji će svoj politički angažman nastaviti u okviru PDP.

– Pozivamo sve političke partije, udruženja građana i slobodnomisleće pojedince koji imaju viziju Srpske u budućnosti i podržavaju načela PDP na razgovore o koracima neophodnim da se preduzmu u cilju građenja nove, moderne, uređene i prosperitetne zajednice – zaključuju u PDP.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button