Politika

PDP PORUČUJE “Vladajuće partije nemaju dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova”

Loading...

Imajući u vidu činjenicu da je nakon opštih izbora prošle godine došlo do ozbiljne političke prekompozicije u Republici Srpskoj, te razumijevajući potrebu za postojanjem snažne političke organizacije sposobne da realizuje najvažnije nacionalne zadatke i potrebe građana Republike Srpske, Partija demokratskog progresa će još aktivnije djelovati, zaključak je sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa, održane u Banjaluci.

Dodaju da će sve raditi sa ciljem da u naredne četiri godine postane snažnija politička partija u Republici Srpskoj.

Predsjedništvo PDP je donijelo odluku da će PDP u narednom periodu podržati sva politička rješenja i dogovore koji su u skladu načelima „Programa obnove Republike Srpske“, kao što su vladavina prava, jačanje demokratskih institucija i poboljšanja životnog standarda građana, kao što neće podržati bilo šta što je u suprotnosti sa našim programom i sa potrebama i interesima građana Republike Srpske.

Kako navode, PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije.

– Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu – navode u PDP.

Dodaju da PDP smatra da koalicioni blok koji čini trenutno Vladu nema dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova sposobnih da modernizuju i unaprijede Srpsku, te je zato njihov primarni politički zadatak jačanje PDP kao budućeg nosioca nove, sposobnije i dinamičnije vlasti.

– Stav PDP uvijek je bio da politički predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH moraju da razgovaraju uprkos svim političkim razlikama i neslaganjima u samoj Srpskoj, i iz tog razloga je važno da su konačno i druge političke opcije iz Srpske prihvatile stav PDP da se na nivou zajedničkih institucija treba braniti interes Republike Srpske i njenih građana bez obzira na koalicionu orijentaciju jednako snažno i kroz vlast kao i kroz opoziciono djelovanje – navode oni.

Novi sporazumi

PDP će u narednim danima i sedmicama sklopiti sporazume sa političkim strankama i istaknutim pojedincima koji će svoj politički angažman nastaviti u okviru PDP.

– Pozivamo sve političke partije, udruženja građana i slobodnomisleće pojedince koji imaju viziju Srpske u budućnosti i podržavaju načela PDP na razgovore o koracima neophodnim da se preduzmu u cilju građenja nove, moderne, uređene i prosperitetne zajednice – zaključuju u PDP.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!