Sport

Fetel očekuje veliku borbu sa Leklerom

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da očekuje da će tokom cijele sezone u Formuli 1 voditi veliku borbu sa timskim kolegom Šarlom Leklerom.

Fetel je bio bolji od Leklera u kvalifikacijama i u prvoj trci u šampionatu u Australiji, ali je mladi vozač završio odmah iza četvorostrukog svjetskog prvaka, nakon što mu je preko radija iz boksa rečeno da ga ne pritiska u završnici trke.

“Bio je veoma dobar i sigruno je da ću biti pod pritiskom cijele sezone. Siguran sam da ćemo imati žestoke i tijesne bitke ove godine, ali najviše od svega se nadam da ćemo se zajedno dobro zabavljati”, rekao je Fetel, preneli su britanski mediji.

Ferari je trku u Australiji završio ispod očekivanja, posebno poslije predsezonskih testiranja gdje su njegovi crveni bolidi bili najbolji. U Melburnu je pobijedio vozač Mercedesa Valteri Botas, ispred timskog kolege, aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, a Fetel i Lekler su bili četvrti i peti.

Iako su u italijanskoj ekipi razočarani što vozači nisu uspjeli da se domognu podijuma, direktor Matija Binoto rekao je da je zadovoljan Leklerovim debijem.

“Zadovoljan sam kako se ponašao kao timski igrač, a ne samo kao vozač. Mnogo je pomogao ekipi i pokušavao je da da sve od sebe, tjerajući inženjere i sebe da bolid bude što bolji. Lekler je imao dobar vikend i srećan sam kako je ušao u prvu trku”, naveo je Fetel.

Šampionat Formule 1 nastavlja se narednog vikenda, a trka je na programu u nedjelju 31. marta za Veliku nagradu Bahreina.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!