Politika

Košarac: Mektićeve izjave mogu da dovedu do veoma “turbulentnih” odnosa

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac smatra da izjave i ponašanje ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića mogu da dovedu u veoma “turbulentnu” poziciju i političke i bezbjednosne odnose i u BiH i van njenih granica.

– Svjedoci smo svih ovih prethodnih godina da je ministar Mektić u javnost izlazio sa informacijama koje su znale da uznemire, a da li će postupiti u skladu sa zaključkom i odlukom Predsjedništva BiH, zaista ne znam u ovom trenutku – izjavio je Košarac Srni.

Loading...

On je napomenuo da je Predsjedništvo BiH postupilo u skladu sa zakonom i nadležnostima koje ima kada je od Ministarstva bezbjednosti zatražilo sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnosti Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula u Bih o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH. 

– Definitivno ćemo pratiti da li će se zahtjev Predsjedništva BiH ispoštovati – dodao je Košarac.

Mektić je juče izjavio Srni da će naredne sedmice odgovoriti na zahtjev Predsjedništva BiH, napominjući da “neke operacione podatke ne može dostavljati”, ali da će dostaviti u mjeri koliko može da se kaže, te da je, prema njegovim saznanjima, zahtjev iz Predsjedništva stigao 22. marta.

Predsjedništvo BiH je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti. Prema saznanjima Srne iz izvora bliskih Ministarstvu bezbjednosti, dan kasnije, 19. marta, stigao je zahtjev.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!