Politika

POSLANICI U HUMANOJ MISIJI Stanivuković i Šukalo pripremaju obroke građanima koji NEMAJU ZA HRANU

Nakon doniranja hrane Draško Stanivuković i Adam Šukalo danas od 7 časova u “Mozaiku prijateljstva” pripremaju obroke, koji će biti posluženi u 10 časova, a sa korisnicima javne kuhinje će ručati i njih dvojica.

Loading...

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Stpske i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković juče je zajedno sa narodnim poslanikom iz prethodnog saziva NSRS Adamom Šukalom donirao hranu javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”.

– Donirali smo hranu za šesto obroka i ovakvu praksu ćemo nastaviti. Stava smo da treba funkcionisanje ovakvih ustanova riješiti sistemski, kroz zakonske regulative, ali i stabilna finansiranja iz budžetskih sredstava. Dio poslaničke nakande ću uvijek rado usmjeriti “Mozaiku”, ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji – rekao je Stanivuković.

Oni su podsjetili da je Stanivuković, nakon što je izabran u NSRS, obećao da će se odreći poslaničke naknade u korist najpotrebitijih sugrađana, dok se Šukalo odrekao povlastice “bijeli hljeb”.

Nakon javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”, Draško Stanivuković će svoj poslanički paušal uputiti Karitasu, Merhametu i Crvenom krstu.

– Ovom akcijom želimo da pažnju skrenemo na veoma važan problem u našem društvu. A to je da postoje ljudi koje sebi danas ne mogu da priušte hranu. Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje finansirale iz budžeta, nego čak ne bi ni postojale jer bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice “bijeli hljeb” i mnogih drugih povlastica moguće je pronaći enormna sredstva za ovakve namjene – zaključuje Stanivuković.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!