Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Senada Muratović: Pravi fudbal je u Evropi

​Evropski fudbal se dosta razlikuje od onog u BiH, a igranjem van granica naše zemlje sam osjetila prave čari fudbala. Kazala je ovo za „Nezavisne“ 21-godišnja bh. reprezentativka, Senada Muratović, koja svoj hljeb trenutno zarađuje u Mađarskoj.

Nakon igranja na bh. terenima u dresu Gradine, Modriče i Slobode, talentiranu Tuzlanku koja je većinu života provela u Brčkom, odveo je put u inostranstvo. Danas, odskora seniorska reprezentativka BiH brani boje ekipe MLE, koja se takmiči u Prvoj ligi Mađarske.

„U Evropi se daleko više pažnje pridaje ženskom fudbalu nego u BiH. Prije svega, uslovi su znatno bolji, popraćenost je takođe velika. U BiH desetak ljudi bude na tribinama, dok u mom klubu tribine uvijek pune“, ističe bh. internacionalka.

Tuzlanka je, kako naglašava još kao djevojčica osjetila strast prema nogometu, kojem je posvetila svoje djetinjstvo, a kasnije i veliki dio života. Njeni dobri nastupi u Premijer ligi i u omladinskim bh. selekcijama nisu ostali nezapaženi, te je početkom 2018. godine dobila poziv iz Mađarske.

„Prvi su me primijetili skauti Ujpešta, te sam ubrzo postala igračica kluba iz Budimpešte. Tu sam boravila do ljeta 2018. te sam zbog nemogućnosti dobijanja radne dozvole narednu sezonu počela u starom jatu, ekipi Gradine iz Srebrenika. Nakon dobrih igara dobijam ponudu italijanskog Torina, u kojem sam uspješno prošla probu. Ipak, u Torinu sam zbog kratke pauze i malo vremena za dobijanje vize vratila u Mađarsku, gdje mi je sjajno“, rekla je Muratovićeva.

U međuvremenu je skrenula i pažnju selektorice Samire Hurem, koja ju je pozvala u reprezentaciju BiH za koju je debitirala početkom godine. 

„Ranije sam bila omladinska reprezentativka svoje zemlje, što mi je bio podstrek za dalji i još bolji rad. Presretna sam što sam sada postala član seniorske selekcije“, naglašava Senada i za kraj dodaje:

„Kada je u pitanju moja buducnost, ona je vezana za Evropu, gdje se nadam još većem napretku i igranju u još boljim ligama. Pouka svega ovoga da uspjeh donosi samo volja, želja, vjera u sebe i veoma naporan rad“.

Ono što je još zanimljivo jeste da je naša sagovornica jedno vrijeme uspješno radila i kao fudbalski sudija, kako u nižim ligama, tako i u Premijer ligi za žene.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button