Sport

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača igraju za trofej Kupa BiH

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača odigraće u srijedu revanš utakmicu finala Kupa BiH, a korak bliže trijumfu su igrači Borca, branioci trofeja, koji su u prvoj utakmici slavili sa 23:22.

Banjalučani vjeruju da mogu do trofeja pred svojim navijačima.

Loading...

“Gol razlike se za pola minuta stiže u fudbalu, a kamoli u rukometu. Mi se spremamo kao da smo izgubili utakmicu, ne smije biti opuštanja i to je jedini ispravan put kako bismo odigrali kako želimo”, rekao je Mirko Mikić, trener Borca, koji smatra da promjena dvorane (igraće se u Kampusu) neće uticati na igrače jer su neki igrali u toj dvorani važne utakmice, a ostali u takvim dvoranama.

Trener Mikić je imao riječi hvale za rivala i dodaje da su minimalne promjene moguće u igri Izviđača:

“Sviđa mi se ekipa Izviđača, imaju mlade i talentovane igrače. Većina rukometaša su njihovi igrači i svaka ekipa koja ide tim putem zaslužuje respekt. Što se tiče njihove igre, čini mi se da su igrali na maksimumu u Ljubuškom, ali mi smo bili skoncentrisaniji i za nijansu bolji. Mislim da ne mogu mnogo promijeniti, ali očekujem neke izmjene u odbrambenim formacijama.”

Iskusni golman Bojan Ljubišić, koji je 12 puta zaustavio šut Ljubušaka u prošloj utakmici, vjeruje u svoj tim:

“Svjesni smo da gol razlika ne znači ništa, moramo biti spremni da se 60 minuta borimo za svaku loptu, i u odbrani i u napadu. Ove sezone smo sebi dozvolili previše luksuza i odigrali loše neke utakmice kod kuće, tako da više nemamo pravo na kiks, posebno ne u finalu. Ovo je prilika da odbranimo trofej.”

Mario Bjeliš, trener Izviđača, kaže da nema predaje, ali da je Borac u prednosti jer igra kod kuće i ima iskusniji tim.

“Mi smo znali i prije prve utakmice da se u Ljubuškom neće ništa riješiti. Imali smo šansu, pet golova prednosti u prvom susretu, ali smo prenaivno i olako ispustili veliku prednost, a iskusniji Borac je to iskoristio. Trebaće nam najbolja utakmica sezone da bismo uzeli Kup, ali nećemo se predati. Idemo u Banjaluku sa vjerom u pobjedu. Treba odigrati 60 minuta kvalitetno, neće biti dovoljni periodi dobre igre za trijumf”, rekao je Bjeliš.

Utakmica između Borca i Izviđača će biti igrana u dvorani u Kampusu Univerziteta u Banjaluci, od 20 časova, uz prenos na BHT-u.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!