Hronika

Tinejdžeri ubili penzionere zbog 10 evra i malo nakita

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši. Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (16), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, takođe, žive u ovom naselju. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražioci zatekli dosta krvi i tragova borbe.

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici pezionere ubili lopatom i šrafcigerom, piše Avaz.

Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 evra, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića. Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražioci prikupili.

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu. Jedan od njih je, kako su za Avaz rekle njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inostranstvu. Kako se saznaje, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako se saznaje, u potpunosti su priznali zločin.
 

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!