Politika

Ćosić: Pozivanje na bojkot proizvoda iz srpske je tragigomika društva u BiH

ISTOČNO SARAJEVO – Pozivanje na bojkot proizvoda iz Republike Srpske u Federaciji BiH je apsurd društva u BiH i tragikomična situacija, izjavio je danas načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Loading...

“Svaki čovjek pa bio to i vlasnik neke firme ima pravo na svoje mišljenje i ja u tom smislu poštujem i uvažavam mišljenje suvlasnika pekare `Manja` Saše Trivića i potpuno smo na istoj strani”, rekao je Ćosić novinarima, komentarišući poziv na bojkot proizvoda te pekare zbog Trivićevih ranijih komentara na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska treba da zaštiti svoje privrednike, ali da na isti način, ukoliko bi tako nešto bilo potrebno, zaštiti i privrednike iz FBiH koji posluju u Republici Srpskoj.

“Često svratim u ugostiteljske objekte za čije vlasnike znam da su simpatizeri /ratnog muslimanskog lidera/ Alije Izetbegovića, kojeg ja lično ne volim. Ako bi se po tom modelu ponašali, ne znam da li bi trebalo da se zatvorimo i u ekonomskom smislu u neke ograde i torove i na taj način funkcionišemo. Sve bi nas to dovelo, pored postojeće političke, u jednu ekonomsku blokadu”, naglasio je Ćosić.

Pozivanje na bojkot proizvoda prevrednike iz Republike Srpske, koji svoje proizvode u FBiH prodaje slobodno i u skladu sa važećim zakonima i propisima je, prema Ćosićevom mišljenju apsurd i za ekonomiju veoma loše.

“Stvar pojedninca je da li će kupovati neku robu ili neće, a stvar društva nije da poziva pojedince da ne kupuju robu u nekim prodavnicama”, zaključio je Ćosić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!