Kultura

“Deep Purple” 6. decembra u Beogradu

​Jedan od najvećih bendova u istoriji roka “Deep Purple” održaće koncert 6. decembra u beogradskoj Štark areni.

Engleski rokeri, predvođeni Janom Gilanom održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10.000 ljubitelja rokenrol zvuka.

“Smoke on the Water”, “Black Night”, “Hush”, “Highway Star”, “The Mule” i drugi hitovi iz karijere benda duge skoro pola vijeka, ponovo će odjeknuti Arenom.

Prije dvije godine, rok ikone su započele “Long Goodbye” turneju, za koju su planirali da bude posljednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri.

Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavatelja širom svijeta, “Deep Purple” će u okviru turneje ponovo posjetiti neke zemlje, a Srbija je jedna od njih.

“Deep Purple” je jedan od najuticajnijih hard rok sastava svih vremena.

Njihovo ime je u Ginisovoj knjizi rekorda kao “najglasniji bend na svijetu” i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola.

Bend je 2016. godine ušao i u Rokenrol kuću slavnih.

“Deep Purple” se smatraju pionirima hevi metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa u istoriji rokenrola – “Smoke on the Water” sa albuma “Machine Head”.

Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 komplilacija ‘najboljih pjesama’, a nedavni izveštaji pokazuju da je “Deep Purple” prodao preko 100 miliona kopija svojih albuma širom svijeta.

Ulaznice će biti u prodaji od 29. marta na blagajni Štark arene, svim prodajnim mestima “Tiket vizona” i onlajn na sajtu arene.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!