Politika

Dodik i Cvijanović: Važno je da zajedno sa Srbijom obilježavamo značajne datume

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručili su sinoć nakon obilježavanja godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Јugoslavije da je važno da Srpska i Srbija zajednički obilježavaju sve godišnjice.

“Mi smo imali iskustvo u Republici Srpskoj i znamo da su to teška stradanja”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je NATO i tokom rata u BiH bio svrstan na jednu stranu.

“NATO je i poslije rata bukvalno uvijek promovisao nešto što nije dobijalo saglasnost u okviru BiH”, istakla je Cvijanovićeva..

Predsjednica Srpske je naglasila da je dobro da Srbija obilježava ovaj datum, te dodala da je jako važno što su prisustvovali i predstavnici i najviši funkcioneri Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbi u Republici Srpskoj ne mogu prihvatiti učlanjenje BiH u NATO.

“Savez koji je bacao bombe sa osiromašenim uranijumom bacao je i kasetne bombe koje su zabranjene konvecijama o ratovanju. Mi to nismo zaboravili. To je nemoguće, naši ljudi žive s tim”, rekao je Dodik.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!