Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Tim nadjačao Federera za prvu Masters titulu

Dominik Tim je pobjednik Mastersa u Indijan Velsu. Austrijanac je kao sedmi nosilac u finalu pobijedio Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:5.

Bio je to odličan meč koji je trajao 123 minuta i u kojem je teniser iz Vijener Nojštata konačno uspio da dotakne zvijezde, bilo je to njegovo treće masters finale i prva titula.

Tim, kojem je ovo 12. trofej u karijeri, svakako najveći, spriječio je Federera da postane rekorder Indijan Velsa sa šest titula. Bio je to drugi uzastopni poraz Švajcarca na ovom turniru, pošto je prošle sezone izgubio u meču za titulu od Huana Martina del Potra, a moraće još da sačeka i na 101. titulu u karijeri. 

Takođe, Tim je postao prvi Austrijanac poslije Tomasa Mustera iz 1997. godine sa jednim trofejom Masters serije. Nekadašnji broj jedan je uspio u tome na turniru u Majamiju koji počinje ove nedjelje. 

Dominik je prethodno izgubio dva puta u finalima u Madridu, od Nadala 2017. i Aleksandera Zvereva prošle godine. On je ujedno i 19. različiti osvajač jedne ATP titule na isto toliko odigranih turnira ove godine, što je prvi put u posljednjih 27 godina. 

Tim, koji važi za specijalistu za šljaku, osvojio je prvi trofej na brzoj podlozi poslije tri godine i turnira u Akapulku.

Federer je bolje otvorio finale, poveo je uz brejk sa 3:0, potom i sa 4:1, ali u sedmom gemu, Tim je uspio da vrati brejk, međutim ne i da ga valorizuje osvajanjem svog servisa, tako da je Švajcarac poslije 36 minuta uklnjižio set na svoj konto (6:3). 

Činilo se da će iskusno Federer uspjeti da dođe do još jednog velikog trijumfa, ali Tim se nije dao. Uspio je u trećem gemu drugog seta sa spasi dvije brejk lopte, potom da načini brejk za 3:1. Tu prednost je umjesno sačuvao i tako je dobio set sa 6:3. 

U setu odluke, brejka nije bilo u prvih deset gemova. Federer je vodio sa 4:3 i i imao brejk loptu, ali Tim je izdržao i to, da bi na 5:5 konačno uspio da napravi brejk i potom odservira za meč tako što je Federerov forhend u posljednjem poenu završio u mreži. 

Oba tenisera će od 20. marta igrati na Mastersu u Majamiju. Žrijeb je zakazan za ponedjeljak od 17.30 po centralnoevropskom vremenu.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button