Kultura

Gimnazijalac nagrađen na književnim susretima “Gordana Brajović”

BIJELJINA – Učenik prvog razreda Gimnazije “Filip Višnjić” u Bijeljini, Vojislav Durmanović dobitnik je treće nagrade na literarnom konkursu za najbolje pjesničke radove u kategoriji srednjoškolaca iz Srbije i rasijanja u okviru 22. Književnih susreta “Gordana Brajović” koji su održani u Aleksincu.

Loading...

Ovogodišnja tema za srednjoškolce bila je “Ali niko da se sjeti”, a Durmanović, čiji je profesor srpskog jezika Valentina Vidaković, jedini je učenik iz Republike Srpske među nagrađenima na literarnom konkurs za osnovce i srednjoškolce.

Prvu nagradu osvojila je učenica trećeg razreda Hemijsko-prehrambene tehnološke škole iz Beograda Sofija Shalabieh, a drugo učenica drugog razreda Gimnazije iz Ivanjice Teodora Danilović.

Najbolje među ukupno 160 radova odabrao je tročlani žiri u sastavu profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu Zorana Opačić, pisac i režiser Vladimir Andrić i pisac i urednik dječijeg programa u Radio Beograda Vesna Ćorović-Butrić.

Za najbolju knjigu žiri je proglasio “Uvod u njivu” Radeta Tanasijevića, koji je dobitnik nagrade “Gordana Brajović” za 2018.

Književni susreti “Gordana Brajović” za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za decu i mlade i za najbolje đačke radove iz poezije i proze, već dvadeset i dvije godina okuplja ogroman broj učenika, od prvaka pa do srednjoškolaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Na konkurs je pristiglo 19 knjiga i 160 radova učenika iz 54 škole.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!