Privreda

Potpisana dva ugovora o podršci zajmu za “Auto-puteve Srpske”

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Jan Braun potpisali su danas u Banjaluci dva ugovora o podršci zajmu EBRD-a za Javno preduzeće “Auto-putevi Republike Srpske” čija je ukupna vrijednost 80 miliona evra, koji su prethodno odobreni u Narodnoj skupštini Srpske.

Zajmovi odobreni Republici Srpskoj i Javnom preduzeću “Auto-putevi Srpske” namijenjeni su za dodatno finansiranje završetka izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u iznosu 10 miliona evra, kao i izgradnju dijela evropskog Koridora “Pet ce”, prvio dio, koji prolazi kroz Republiku Srpsku i povezuje sa auto-putem Banjaluka-Doboj, u iznosu od 70 miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Loading...

Kreditnim sredstvima za izgradnju Koridora “Pet Ce”, prvi dio, finansiraće se izgradnja dvije petlje – Johovac /Tovira/ i Rudanka /Kostajnica/, dionica auto-puta u dužini od 6,1 kilometar između te dvije petlje i prilazni put sa dvije trake dužine oko kilometar, za povezivanje sa postojećim magistralnim putem Banjaluka–Doboj, uključujući most preko rijeke Bosne.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnost nastavka uspješne saradnje na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!