Sport

Ministarstvo će podržati RK Borac M:tel

Ministarstvo porodice, omladine i sport RS nastaviće da podržava Rukometni klub Borac M:tel, a podršku banjalučkom klubu daće i u Čelednž kupu u okviru kojeg u subotu igra revanš meč četvrfinala sa ekipom ĆSM Bukurešti.

“Podržaćemo RK Borac i u Čelendž kupu, to će biti u okviru redovne podrška sportskim klubovima, a nakon određenih analiza utvrdićemo iznos”, rekla je Sonja Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta nakon sastanka sa čelnicima Borca.

Oni su razgovarali o utakmici igranoj proteklog vikenda u Bukureštu protiv jednog od favorita za osvajanje takmičenja (Borac izgubio 19:25) i o situaciji u klubu.

“Saglasni smo da je rezultat koji je klub ostvario aktivan, i posebno smo ponosni na činjenicu da je mnogo mladih igrača u Borcu i da tokom evropskih utakmica mogu da steknu dragocjeno iskustvo. Ministarsvo je podržavalo Borca, i nastaviće da podržava, a nama je drago i ponosni smo na činjenicu da se Borac vraća na staze stare slave”, istakla je ministrica.

Saša Kondić, predsjednik Borca, je istakao važnost podrške Ministarstva.

“Ministrica je proteklih mjeseci pružila veliku podršku Borcu i dijelom je zaslužna za rezultate. Upoznali smo je sa planovima i sa našim potrebama i kako bi Ministarstvo moglo da nam pomogne na tom putu. Složili smo se da je RK Borac trenutno najprepoznatljiviji sportski brend Republike Srpske. Cilj nam je da ovu sezonu završimo sa što boljim rezultatom i da klub dovedemo u što bolju finansijsku situaciju, odnosno finansijsku stabilizaciju, a ozbiljnije planove imamo za narednu sezonu i početkom te sezone ćemo pokušati zatvoriti finansijsku konstrukciju kako bismo se tokom sezone bavili samo rezultatima.”

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!