Privreda

Volkswagen ulaže 80 milijardi evra u proizvodnju električnih vozila

Njemački automobilski div Volkswagen kreće u realizaciju svog ambicioznog plana da postane globalni lider na tržištu električnih vozila, u šta ulaže 80 milijardi evra.

Ako Volkswagen uspije u svojoj namjeri, to će biti zahvaljujući radikalnoj i rizičnoj strategiji “rođenoj” nakon najvećeg skandala u njegovoj istoriji – dizelgejta, piše Rojters.

Loading...

Ova masivna investicija treba da omogući kompaniji profitabilnu masovnu proizvodnju električnih vozila, a tome se ni jedan proizvođač automobila u svijetu još nije približio.

Do sada, planovi o proizvodnji električnih vozila glavnih automobilskih kompanija imali jedan glavni cilj – da se zaštiti dobit stečena prodajom konvencionalnih automobila uz visoku maržu, tako što će floti dodavati dovoljno vozila s nultom emisijom kako bi zadovoljili propise o čistom vazduhu.

Volkswagen planira da poveća godišnju proizvodnju električnih automobila na tri miliona jedinica do 2025. godine u odnosu na prošlogodišnjih 40 hiljada.

Njemački div vjeruje da će mu veličina kompanije pružiti prednost u pravljenju električnih vozila, koja neće koštati više od sadašnjeg Golf modela čija je cijena oko 20 hiljada evra, tako što će koristiti svoju nabavnu moć, kao najveći proizvođač automobila i kamiona u svijetu, da smanji troškove.

S budžetom za proizvodnju e-vozila Volkswagen je nadmašio svog najvećeg konkurenta, Dajmlera, koji je za tu svrhu izdvojio 42 milijarde dolara, dodaje britanska agencija.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!