Politika

TRIVIĆ DOBILA ODGOVOR U Narodnoj skupštini Srpske 94 zaposlenih, njihove diplome su LIČNI PODATAK

U Narodnoj skupštini Republike Srpske sistematizovano je 105 radnih mjesta, a trenutno su na spisku zaposlenih 94 osobe.

Loading...

Oni rade u kabinetu predsjednika Narodne skupštine, kabinetima potpredsjednika, u kabinetu generalnog sekretara, Odjeljenju za opšte poslove, Zakonodavno – pravnom odjeljenju, Odjeljenju za zajedničke poslove, te u deset odsjeka.

To je odgovor na pitanje poslanice PDP Jelene Trivić koja je od Narodne skupštine tražila spisak svih zaposlenih sa podacima o stručnoj spremi, o ustanovi, mjestu i datumu sticanja diplome. Međutim, podatke o diplomama nije dobila, baš kao ni iz ostalih institucija Srpske.

– U članu 102. stav (2) Zakona o radu („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 1/16 i 66/18) propisano je „lični podaci koji se odnose na radnike ne mogu da budu dostupni trećoj osobi, osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim zakonom ili ako je to potrebno radi dokazivanja prava i obaveza iz radnog odnosa ili u vezi sa radom“. S obzirom da je podatak o diplomi određene osobe lični podatak, u smislu primjene navedene odredbe Zakona o radu, zatim člana 16 a Zakona o opštem upravnom postupku („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 13/02, 50/10 i 66/18), te Zakona o zaštiti ličnih podataka, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta Službe Narodne skupštine Republike Srpske (broj: 02/2-162/16, broj: 02/2-2629/16 i broj:02/2-685/17) dostavljamo Vam podatke kako slijedi – navedeno je udgovoru koga je potpisao generalni sekretar parlamenta Nebojša Zgonjanin.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!