Sport

Baskonija bez problema protiv Budućnosti

Košarkaši Baskonije nisu imali problem da izađu na kraj sa Budućnosti, pa su na domaćem parketu slavili rezultatom 82:62 u 26. kolu Evrolige.

Baskonija je kontrolisala utakmicu od početka do kraja, njihova prednost je samo rasla, a na kraju je pobijeda bila ubjedljiva.

Španskom timu je ovo bio treći trijumf zaredom u Evroligi, dok je crnogorski predstavnik upisao šesti poraz u nizu.

Budućnost je početkom drugog poluvremena bila koliko-toliko u igri kada je prišla na samo četiri poena zaostatka, ali je tada Baskonija ubacila u veću brzinu i “pregazila” rivala. Prednost izabranika Velimira Perasovića je u jednom treuntku iznosila 24 poena, ali dalje nije rasla.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Patrisio Garino sa 16 poena. Šavon Šilds je upisao 12, Marselinjo Uertas jedan više, dok je Vensan Poarije imao osam poena i 13 skokova.

Na drugoj strani Noris Kol je imao 17 poena, Erl Klark 13 uz devet skokova, a Koti Klark devet.

Podgoričani su porazom, poslije pobjede Gran Kanarije nad Darušafakom, ostali zakucani na pretposljednjem mestu Evrolige, sa pobjedom manje od Španaca, a tri pobjede više od katastrofalne Darušadfake.

(B92)

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!