Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Gradska razvojna agencija: Banjalučki srednjoškolci posjetili Velenje

Učenici tri banjalučke srednje škole: Gimnazije, Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ i Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, njih ukupno 180 u pratnji svojih profesora, posjetili su Velenje u periodu od 18. do 21. marta. Učenici su imali priliku da obiđu obrazovne ustanove, slušaju zanimljiva predavanja o Evropskoj Uniji, novim tehnologijama, uslovima za školovanje, te da posjete centre za praktičnu obuku i povezivanje sa privredom, inkubator za startup-e Savinjsko Šaleške regije, kao i znametosti grada Velenja.

Gradska razvojna agencija Banja Luka i Razvojna agencija Savinjsko Šaleške regije iz Slovenije, implementirali su zajednički  projekat „The way forward“  koji se finansira iz EU programa „Evropa za građane“ u vrijednosti od 50.000 KM. Sredinom 2018. godine, razvojne agencije su pripremile projektnu aplikaciju te istu kandidovale na poziv u okviru mjere „Town Twining“.

Glavni cilj projektnih aktivnosti je promocija „aktivnog evropskog građanstva“ kao podrška uključivanju u procese evropskih integracija. Kroz projekat je intenzivirana saradnja projektnih partnera, te obezbijeđen prenos znanja i iskustava između učenika srednjih škola  Banje Luke i Velenja iz Slovenije.

Sastavni dio posjete Velenju bio je i poseban program za predstavnike Grada Banja Luka, Gradske razvojne agencija Banja Luka i Turističke organizacije Banja Luka. Dio progama su bile studijske posjete primjerima dobre prakse mehanizama podrške obrazovanju, osposobljavanju radne snage, pokretnju biznisa i razvoju turizma kroz Poslovni inkubator Velenje, Centar za praktičnu nastavu Velenje, i Turistički centar Velenje. Direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka, Mario Milanović, načelnik odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neven Stanić i direktorica Turističke organizacije Banja Luka, Irena Radojević, imali su organozovan prijem kod gradonačelnika Velenja, kao i sastanak sa predstavnicima razvojne agencije Savinjsko Šaleške regije.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button