Politika

PONUDA KOJU JE TEŠKO ODBITI Dodik: Volio bih da SDS bude s nama u vlasti na nivou BiH

Milorad Dodik, lider SNSD, istakao je danas da je sa predstavnicima SDS na današnjem sastanku razgovarano o saradnji na nivou BiH.

– SDS je opozicija u RS, ali postoji spremnost da se radi o saradnji na nivou BiH. U narednih sedam dana treba da dobijemo odgovor – istakao je Dodik i dodao da bio volio da SDS bude sa SNSD u Savjetu ministara.

– SDS je uz SNSD jedna od ključnih partija – istakao je Dodik.

On je dodao da je sastanku zaključeno da ustavne promjene mogu biti samo u dijelu presude Sejdić i Finci.

– O izbornom zakonu, pokušaćemo da kreiramo naš zajednički stav. Što se tiče javnog servisa, ostali smo pri dogovoru da se formira parlamentarna komisija za njegovo praćenje, ali i svih digitalnih medija. Bilo je riječi o zakonu o ispitivanju porijekla imovine, oni će to predložiti, nismo za hajku na tu temu – istakao je Dodik.

Vukota Govedarica. lider SDS, istakao je da zbog odgovornosti smo spremni da razgovaramo o nivou vlasti BiH

– Priča o srpskom jedinstvu ne smije da bude politički trik, jer bi to značilo jednoumlje. Bez obzira da li bili u vlasti na nivou BiH, SDS će braniti poziciju RS. Razgovarali smo o Izbornom zakonu BiH, spremni smo zajedno da radimo na tome – istakao je Govedarica.

On je dodao das u na sastanku otvorili pitanje o povećanju PDV-a.

– Povećanje PDV nije prihvatljivo, dok je Dodik rekao da se o tome razmišlja pod uslovom da dođe do poreskog rasterećenja u RS, poreza na rad – dodao je lider SDS.

Govedarica je istakao da mu je drago što će biti formirana parlamentarnu komisiju za monitoring javnog servisa u Republici Srpskoj.

– U parlamentarnu proceduru ćemo opet da uputimo zakon o porijeklu imovine i pokušaćemo zajedno da dođemo do rješenja. Dakle, želimo da budemo partneri. Organi stranke će se uskoro izjasniti da li ćemo zajedno u vlast na nivou BiH. Bez obzira da li bili u tome ili ne, spremni smo da razgovaramo o temama bitnim za Srpsku – dodao je on.

Delegaciju SDS predvodi predsjednik stranke Vukota Govedarica, a s njim su Mićo Mićić, Mirko Šarović, Nedeljko Glamočak i Darko Babalj.

Na pitanje o MAP, Govedarica je rekao da su tu stavovi identični i da nema NATO puta.

Govedarica je rekao da su od SNSD dobili ponudu da SDS ima jednog ministra u Savjetu ministara i da to bude on – Vukota Govedarica. On smatra da nije dobro da se ponuda personalno veže za bilo koga, ali da će stranka o svemu zauzeti stav.

Dodik je dodao da je zamisao da lideri stranke preuzmu najodgovornije pozicije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!