Privreda

RiTE Stanari: U prošloj godini u budžet Srpske uloženo 30 miliona KM

Kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana “Stanari” uplatila je prošle godine više od 30 miliona KM u budžet Republike Srpske, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz kompanije EFT navode da od 2005. godine uredno izmiruju sve obaveze prema povjeriocima, bankama, radnicima i budžetu Republike SRpske u koji je do sada, po različitim osnovama, uplaćeno više od 155 miliona KM.

Iz ove kompanije saopšteno je da je juče u Banjaluci održan sastanak predsjednika EFT grupe Vuka Hamovića i njegovih saradnika sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministrom energetike i rudarstva Petrom Đokićem na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i rezultatima rada EFT Rudnik i Termoelektrana “Stanari”.

– Zajednički je konstatovano da je stabilan i profitabilan rad termoelektrane u protekle tri godine znatno doprinio povećanju zaposlenosti, budžetskih prihoda i BDP-a Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o investicijama koje EFT grupa planira da realizuje u narednom periodu u Republici Srpskoj, a koje će Vlada Srpske i nadležno ministarstvo podržati s ciljem razvoja privrede, povećanja budžetskih prihoda i zaposlenosti koja bi mogla smanjiti odlazak mladih iz Republike Srpske.

Kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana “Stanari” trenutno zapošljava 823 radnika, a prosječna mjesečna neto zarada iznosi 1.636 KM, navodi se u saopštenju.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!