Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Talić: Brinuti o statusu zaposlenih u pozorišnoj umjetnosti

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je danas da Međunarodni dan pozorišta treba posvetiti glumcima i svim zaposlenim u pozorišnoj umjetnosti, kako bi oni maksimalno bili stavljeni u prvi plan i da bi se vidjelo kako žive i kakav status imaju u kulturi.
Banjaluka - Talić, Novaković - Narodno pozorište Republike Srpske - Foto: SRNA

Talić je istakao da pozorište ne čini samo scena, već i ljudi, o kojima treba najviše brinuti.

On je najavio da će danas posjetiti sva pozorišta na području Banjaluke i razgovarati o problemima sa kojima se suočavaju.

Nakon posjete Narodnom pozorištu Republike Srpske, Talić je rekao novinarima da će grad nastojati da, u skladu sa nadležnostima, ponudi određene modalitete za rješavanje problema ovog pozorišta.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da je danas razgovarano o problemima institucionalne kulture i o tome kako grad Banjaluka može da pomogne da se uspostavi što bolja saradnja između grada i ovog pozorišta.

– Zadovoljni smo odgovorima i samim dolaskom gospodina Talića u Narodno pozorišta i nadam se da će od ovog imati koristi i grad i Narodno pozorište – naveo je Novaković.

On je istakao da je Narodno pozorište Republike Srpske trenutno među tri najznačajnija pozorišta u regionu.

Novaković je najavio za 1. juni otvaranje Teatar festa, koji će trajati do 9. juna, dodajući da banjalučka publika razumije i voli to što radi Narodno pozorište i da ono, zbog toga, ne smije da je iznevjeri.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević najavio je za sutra premijeru predstave “Zločin i kazna” po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

On kaže da je riječ o klasičnoj predstavi, te da će publika uživati u tradicionalnom pristupu.

– Predstava traje tri sata sa pauzom i publika treba da bude spremna za cjelovečernji događaj i da se osjećaju prijatno – naveo je Đorđević.

Talić će danas posjetiti i Dječije pozorište Republike Srpske, Gradsko pozorište “Јazavac”, “Dis” pozorište, Studentsko pozorište i Pozorište “Roda”.

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta, 27. mart se obilježava kao Svjetski dan pozorišta od 1961. godine.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button