Kultura

U Banskom dvoru promovisana knjiga za djecu “Ukrala me Šumbaba”

U Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci promovisana je knjiga za djecu “Ukrala me Šumbaba” autorke Aleksandre Čvorović. Ova moderna bajka, namijenjena najmlađoj publici, prepuna je pouka o odrastanju, nevoljama, snovima i ljubavi.

Savremena i inovativna, ova moderna bajka se prvenstveno bavi tematikom preoblikovanja dječijeg bunta i nasilničkog ponašanja, što je prepoznato kao problem u porastu po osnovnim školama. To je priča o nevaljaloj djevojčici, sklonoj maltretiranju drugih, koju iz sigurnog i toplog kreveta, u sred noći, otima nekakva čudna kreatura, slična staroslovenskom ženskom demonskom biću baba Јagi ili Baba Rogi, neobičnog naziva Šumbaba.

Loading...

Zanimljivom i uzbudljivom pričom autorka usmjerava čitaoce na humanost i prave životne vrijednosti dopuštajući mu da zajedno sa Ninom, glavnom junakinjom, izraste iz neposlušne i nevaljale djevojčice u jednu plemenitu, požrtvovanu i vrijednu osobu.

Priča prepliće poznati svakodnevni život djeteta, koje sa samohranom majkom odrasta u gradu, sa slikama fantastičnih bića i ambijenata kao što je: Šumbaba, džinovsko dijete, podzemna pećina, vjetroviti konj i mnogi drugi. Ova preplitanja su spontana poput igre ili sna, što je kao pripovjedačka tehnika i korišteno u bajci.

Knjiga za djecu “Ukrala me Šumbaba” autorke Aleksandre Čvorović objavljena je u izdanju Udruženja književnika Republike Srpske, podružnica Banjaluka uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!