Sport

Federer: Kada odemo Nadal, Novak i ja ništa neće biti isto

Rodžer Federer večeras igra sa ruskim teniserom Danilom Medvedevom meč osmine finala na Mastersu u Majamiju.

Švajcarac, osvajač 20 Grend slem pehara, uoči ovog duela pričao je o povlačenju. On još nije najavio kada bi mogao da okači reket o klin, ali je rekao kako razmišlja o tome šta će biti kada članovi “velike trojke” jednog dana riješe da se povuku.

“Kada se sva trojica budemo povukli, mislim da bi naši navijači mogli da se nađu u vakuumu. Za njih ništa neće biti isto, ali pojaviće se neke nove zvijezde. Uostalom, tako je bilo oduvijek”, kaže Federer.

Navodi da će se neki igači neminovno nametnuti kao lideri.

“Imamo četiri Grend slema godišnje, ATP tur finale, masterse, ATP listu… Neko mora da osvaja sve te silne titule i možda će biti lijepo videti kako neki drugi osvajaju pehare, svakako ljepše nego da to čine manje-više isti momci godinama. Ovo je bilo deset ili 15 godina u kojima su posebno uživali moji i Rafini navijači. Igra je popularnija nego ikad i optimista sam i po pitanju budućnosti. I dalje ću pratiti tenis”, dodao je Federer.

Na kraju, govorio je i o motivaciji da nastavi sa takmičenjem.

“I dalje se pitam kako ostajem motivisan da dajem intervjue, da idem na trening i izlazim na mečeve. Srećan sam što i dalje mogu da se bavim tenisom. To je privilegija, uživam u onom što radim. Imam porodicu i sjajan tim oko sebe, nevjerovatnog kondicionog trenera koji me odlično sprema. Srećan sam da i dalje igram i da u svemu imam uspjeha”, zaključio je bivši broj jedan.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!