Banjaluka

Počela izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu

BANJALUKA – U banjalučkom naselju Petrićevac danas je počela izgradnja ambulante porodične medicine vrijedne 200.000 KM, što predstavlja prvu fazu izgradnje višenamjenskog objekta u kojem će biti smješteni i vrtić i mjesna zajednica.

Loading...

Ovaj projekat dio je investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”, a kamen temeljac postavili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Radojičić je rekao da danas počinje izgradnja prve faze za koju je grad obezbijedio sredstva u iznosu oko 200.000 KM, a da je izvođač radova konzorcijum na čelu sa kompanijom “Tekton”.

“Istovremeno, u budžetu za ovu godinu imamo obezbijeđeno još 200.000 KM, tako da odmah kreće novi javni poziv za nastavak radova, a kompletna sredstva za čitav tronamjenski objekat, koja u ukupno iznose više od dva miliona KM, zatvoren je i kroz saradnju sa Srbijom”, rekao je Radojičić.

On je rekao da se očekuje, pošto je projekat kandidovan, da će dio sredstava koji se odnosi na izgradnju mjesne zajednice i vrtića, te kompletiranje ovog objekta, obezbijediti Srbija kroz program podrške lokalnim zajednicama.

Radojičić je podsjetio da je riječ o izgradnji tronamjenskog objekta u kome će biti smješteni ambulanta, mjesna zajednica i vrtić.

“Objekat ambulante zato što su postojeći uslovi loši i treba izgraditi novi objekat, vrtića jer ima dosta djece u ovom naselju koja čekaju na upis i mjesne zajednice koja nema prostor i koja treba da dobije lokaciju sa društvenim sadržajima”, pojasnio je Radojičić.

On je rekao da je se očekuje da će ovaj višenamjenski objekat u potpunosti bude završen naredne godine.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da Srbija svoj odnos prema Srpskoj ne pokazuje samo deklarativno, već i konkretnim djelima, te da je u posljednjem periodu Republici Srpskoj dala više od 30 miliona evra za razne projekte u lokalnim zajednicama, ističući da je jedan od njih i ovaj projekat u naselju Petrićevac.

“Posebno mi je zadovoljstvo što će ovako jedan lep i velelepan objekat biti baš u Banjaluci, na zadovoljasto i sreću svih građana mesne zajednice Petrićevac”, istakao je Nikolić.

Predsjednik banjalučke Skupštine grada Zoran Talić rekao je da je prije nekoliko godina sa mještanima Petrićevca pokrenuo inicijativu za izgradnju ovog tronamjenskog objekta, kao i da budu prošireni kapaciteti škole.

“Drago mi je što je Radojičić, kada je izabran za gradonačelnika, prihvatio tu inicijativu i što se uspjelo iznaći sredstva i pokrenuti izgradnju”, istakao je Talić.

Direktor banjalučkog Doma zdravlja Gordana Tešanović rekla je da je za ovu zdravstvenu ustanovu izgradnja ambulante na Petrićevcu od velike važnosti, jer je na tom lokalitetu ostala još jedino stara ambulanta koja je nefunkcionalna i nalazi se u jednom nenamjenskom objektu.

“U novi objekat ambulante smjestićemo četiri tima porodične medicine, koji će raditi u dvije smjene, a imaće i laboratoriju”, rekla je Tešanovićeva i dodala da, osim ove ambulante, banjalučki Dom zdravlja ima još jedino staru ambulantu u Dragočaju.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović rekla je da naselje Petrićevac nema dječiji vrtić koji pokriva Centar, te da će izgradnja višenamjenskog objekta u okviru kojeg će biti i vrtić, namijenjen za oko stotinu djece, puno značiti za mještane ovog naselja.

Kurtinovićeva je rekla da je mnogo zahjeva građana upućenih Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, podnijeto upravo sa ovog područja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!