Sport

Švajcarska uz pomoć sudije osvojila bod protiv Brazila, Srbija vodi u grupi E

Dan iznenađenja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji okončan je remijem Brazila i Švajcarske (1:1) u drugoj utakmici grupe E u kojoj je Srbija nakon prvog kola vodeća reprezentacija sa maksimalnim učinkom.

Filipe Kutinjo je u 19. minutu doveo Brazilce u vođstvo sjajnim pogotkom sa oko 30 metara. Potegao je Brazilac iz koraka i teledirigovanim udarcem pogodio gornji lijevi ugao švajcarskog gola.

Loading...

Brazil je u prvom poluvremenu djelovao potpuno siguran, iako je nakon prvih 45 minuta vodio sa samo 1:0, činilo se da ima apsolutnu kontrolu utakmice. Međutim, uporni Švajcarci nisu odustajali i u nastavku su uspjeli doći do poravnanja.

U 50. minutu Švajcarci stižu do izjednačenja. Nakon kornera Zuber ostaje neometan na pet metara, koristi grešku golamana Alisona koji nije pokupio ovu loptu, i glavom pogađa mrežu Brazila. Ova situacija mnogo će se komentarisati s obzirom na to da je Zuber prije udarca prema golu rukama odgurnuo Mirandu, a sudije u ovoj situaciji čak nisu ni tražile pomoć VAR tehnologije.

U nastavku utakmice pokušavali su Kutinjo, Nejmar, Kasemiro, međutim rezultat se nije mijenjao. U samoj završnici Firminjo je bio u dobroj prilici ali nije pogodio. Opsada gola švajcarskog tima se nastavila, Miranda je u 92. minutu šutirao sa 16 metara, ali lopta odlazi malo pored gola.

Nakon prvog kola Srbija vodi u grupi E sa tri boda, po jedan imaju Brazil i Švajcarska, a na začelju je Kostarika koja je bez bodova.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!