Politika

Špirić: Naći način da se pomogne opštini Drvar

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da su mnogobrojni problemi sa kojima se susreće opština Drvar mahom uzrokovani činjenicom da kantonalna Vlada još nije izabrana, dok je federalna u tehničkom mandatu, pa ova lokalna zajednica nema na koga da se osloni.

– Vidjeću koliko Republika Srpska može da pomogne opštini Drvar pri stabilizovanju situacije, dok ne bude u potpunosti konstituisana vlast u Federaciji BiH – rekao je Špirić za Srnu nakon razgovora sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić.

Loading...

On je rekao da Drvar suočen sa mnoštvom problema – u javnom sektoru, koji je i prezadužen, mnogo je zaposlenih, zbog čega je potrebno donijeti rebalans prošlogodišnjeg budžeta i usvojiti ovogodišnji.

Špirić je rekao da nastavlja posjetu Kantonu 10, gdje će razgovarati sa HDZ-om oko konstituisanja kantonalne Vlade.

– Vidjećemo na koji način ćemo imati učešća u toj vlasti i omogućiti da se Drvar, Grahovo i Glamoč, povratničke opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, mogu oslanjati na Vladu ovog kantona – istakao je Špirić.

On je rekao da je danas posjetio Drvar da bi se informisao o svim problemima opštine da bi se kasnije pokušao pronaći način kako pomoći opštinskoj upravi pri njihovom prevazilaženju.

– Pozivam sve da pomognu Runićevoj. Ovo je vrijeme kada je najmanje bitna partijska pripadnost. Svi moraju da sjednu za isti sto, te da jednako rade u interesu Drvara – poručio je Špirić.

Runićeva je podsjetila da je opština Drvar, za dva mjeseca koliko je ona na čelu, na privremenom finansiranju zbog čega su im mnoga vrata zatvorena.

– Ovih dana urađen je Nacrt budžeta opštine i očekujemo da sutra bude usvojen na vanrednoj sjednici Opštinskog vijeća – najavila je Runićeva.

Ona kaže da u opštinskom budžetu ima akumuliranih problema, zbog velikog broja javnih ustanova.

– Ruke su nam vezane i zbog toga što nije formirana Vlada Kantona 10, niti Vlada FBiH, kao ni Savjet ministara, pa smo tako prinuđeni i moramo potražiti pomoć od institucija Republike Srpske – kaže Runićeva.

Runićeva je rekla da politika Drvara mora biti usmjerena ka rješavanju problema i jačanju opštinskog budžeta, kako bi u ovoj lokalnoj zajednici mogli biti pokrenuti infrastukturni projekti, ali i otvorena nova radna mjesta.

– Na taj način bio bi obezbijeđen opstanak mladih, jer oni predstavljaju pokretački motor svakog društva – istakla je Runićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!