Politika

Špirić: Naći način da se pomogne opštini Drvar

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da su mnogobrojni problemi sa kojima se susreće opština Drvar mahom uzrokovani činjenicom da kantonalna Vlada još nije izabrana, dok je federalna u tehničkom mandatu, pa ova lokalna zajednica nema na koga da se osloni.

– Vidjeću koliko Republika Srpska može da pomogne opštini Drvar pri stabilizovanju situacije, dok ne bude u potpunosti konstituisana vlast u Federaciji BiH – rekao je Špirić za Srnu nakon razgovora sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić.

On je rekao da Drvar suočen sa mnoštvom problema – u javnom sektoru, koji je i prezadužen, mnogo je zaposlenih, zbog čega je potrebno donijeti rebalans prošlogodišnjeg budžeta i usvojiti ovogodišnji.

Špirić je rekao da nastavlja posjetu Kantonu 10, gdje će razgovarati sa HDZ-om oko konstituisanja kantonalne Vlade.

– Vidjećemo na koji način ćemo imati učešća u toj vlasti i omogućiti da se Drvar, Grahovo i Glamoč, povratničke opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, mogu oslanjati na Vladu ovog kantona – istakao je Špirić.

On je rekao da je danas posjetio Drvar da bi se informisao o svim problemima opštine da bi se kasnije pokušao pronaći način kako pomoći opštinskoj upravi pri njihovom prevazilaženju.

– Pozivam sve da pomognu Runićevoj. Ovo je vrijeme kada je najmanje bitna partijska pripadnost. Svi moraju da sjednu za isti sto, te da jednako rade u interesu Drvara – poručio je Špirić.

Runićeva je podsjetila da je opština Drvar, za dva mjeseca koliko je ona na čelu, na privremenom finansiranju zbog čega su im mnoga vrata zatvorena.

– Ovih dana urađen je Nacrt budžeta opštine i očekujemo da sutra bude usvojen na vanrednoj sjednici Opštinskog vijeća – najavila je Runićeva.

Ona kaže da u opštinskom budžetu ima akumuliranih problema, zbog velikog broja javnih ustanova.

– Ruke su nam vezane i zbog toga što nije formirana Vlada Kantona 10, niti Vlada FBiH, kao ni Savjet ministara, pa smo tako prinuđeni i moramo potražiti pomoć od institucija Republike Srpske – kaže Runićeva.

Runićeva je rekla da politika Drvara mora biti usmjerena ka rješavanju problema i jačanju opštinskog budžeta, kako bi u ovoj lokalnoj zajednici mogli biti pokrenuti infrastukturni projekti, ali i otvorena nova radna mjesta.

– Na taj način bio bi obezbijeđen opstanak mladih, jer oni predstavljaju pokretački motor svakog društva – istakla je Runićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!