Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Govedarica: Rekao sam Hanu da smo čudna zemlja

SARAJEVO – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica danas je u Sarajevu, nakon susreta predstavnika bh. političkih stranaka i evropskog komesara Johanesa Hana, kako dokument koji bi u dogledno vrijeme trebao biti potpisan svjedoči o teškom stanju u BiH.

“Dokument je jedna vrsta opredjeljenja i konstatacija teškog stanja u kojem živi ova zemlja i ovaj narod. Hanu sam rekao da smo mi čudna zemlja. Da vlast govori kako povećava ekonomski rast, da je zaposlenje sve veće, a činjenica je da svaki dan ljudi sve više odlaze. Ili mi nemamo takav rast ili ga uopšte nema u realnom ambijentu pa građani odlaze da žive pod nekim ljepšim suncem”, kazao je predsjednik SDS-a.

On je posebno pozdravio dio dokumenta koji se dotiče borbe protiv korupcije. Govedarica je objasnio i kako je informacija da će bilo šta danas u Sarajevu biti potpisano zapravo netačna, a naveo je prost razlog.

“Mi smo bili obavješteni da postoje primjedbe od nekih partija na sam nacrt, što znači da će proći period kako bi se on usaglasio i potpisao. Tako da ne znam ko je plasirao priču da će dokument danas biti potpisan”, kazao je Govedarica.

On kaže kako prijedlog dokumenta treba doraditi i posebno kada je u pitanju korjenita reforma izbornog zakona BiH.

“Sve prevare počinju prevarom oko izbornih rezultata. Treba razmotriti mogućnost da one prošlogodišnje definisane izmjene u zakonu svi zajedno razmotrimo. Ja sam svjestan da one nekima ne odgovaraju, i u RS i u FBiH”, zaključio je Govedarica.

(klix.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button