Politika

Govedarica: U nedjelju odgovor na ponudu SNSD-a

Predsjednik SDS-a Vukota Govdarica izjavio je da će SDS u nedjelju, 31. marta, odgovoriti na ponudu SNSD-a o učešću u vlasti na nivou BiH, ističući da taj odgovor neće biti dvosmislen.

Govedarica kaže da će o toj ponudi SNSD-a biti odlučeno u nedjelju na sjednici Glavnog odbora SDS-a.

Loading...

On je naveo da je na nedavno održanom sastanku sa SNSD-om razgovarano o strateškim politikama Republike Srpske u institucijama BiH. 

– Ova vrsta razgovora treba svim političkim partijama, da vidimo kako Republika Srpska može da ide, ali je jasno ako govorimo o srpskom jedinstvu da ta priča ne smije da ima pozadinu raznoraznih političkih trikova. Ako imamo trikove, jedinstvo ne možemo imati i otvorićemo prostor jednoumlju – naveo je Govedarica.

Govedarica je podsjetio da je njemu lično ponuđeno jedno ministarstvo u Savjetu ministara. 

– Nisam oduševljen tom idejom – rekao je Govedarica, ističući da, ako bi SDS i SNSD bili u partnerskom odnosu na nivou BiH, onda to treba da bude ravnopravan odnos u kojem niko nikome ne može da nameće personalna rješenja.

Govedarica je danas novinarima u Sarajevu rekao da bi uskoro trebalo da budu poznati kandidati za predsjednika SDS-a, ne želeći da precizira da li će se on kandidovati za ovu funkciju.

On je dodao da u unutarstranačkim razgovorima pokušava da napravi širok konsenzus oko jednog imena koje bi bilo prihvatljivo za sve, jer budući predsjednik treba da napravi potrebno stranačko jedinstvo. 

– Tragamo za rješenjima. Imaćemo sjednice naših stranačkih organa – rekao je Govedarica novinarima, ističući da je u traganju za najboljim rješenjima svima jasno da je za to potreban visok stepen unutarstranačkog povjerenja.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!