Magazin

Kako ukloniti kamenac bez hemije

Mnoga domaćinstva imaju tvrdu vodu, što znači da su slavine, tuš kabine, veš mašine i drugi aparati konstantno na “udaru” kamenca. Osim toga, kamenac i drugi minerali koji se nalaze u vodi mogu napraviti pravu havariju. Vjerovatno koristite neka hemijska sredstva da se riješite kamenca, a mi ćemo vam pokazati kako to možete uraditi prirodnim putem.

Slavine

Istrljajte slavine limunovom korom. Nakon toga na njih stavite papirne ubruse koje ste prethodno namočili u sirće. Uklonite ih nakon sat vremena te slavine isperite vodom i prebrišite suvom krpom ili papirnim ubrusima.

Tuš

Odvrnite glavu tuša te je potopite u sirće. Ostavite da odstoji par sati, a nakon toga je dobro izribajte i isperite u vodi.

Vrata tuš kabine

Vrata tuš kabine ćete najlakše očisititi pomoću alkoholnog sirćeta. Drugi način je da čistite pomoću bijelog vina. Jedna čaša bi trebala biti dovoljna da odradi posao.

Mašina za pranje posuđa

Uspite 250 mililitara sirćeta u praznu mašinu te je upalite kao da se u njoj nalazi posuđe. Naravno, ona mora ostati prazna tokom cijelog ciklusa pranja, a ovo ponavljajte jednom mjesečno. Isti postupak važi i za veš mašinu.

WC šolja

Riješite se kamenca uz pomoć Coca – Cole. Uspite jednu limenku u WC šolju te ostavite da odstoji sat vremena i zatim isperite (samo pustite vodu). Isti efekat ćete dobiti i ako uspete 750 mililitara sirćeta.

Sudoper

Istrljajte sudoper sodom bikarbonom te isperite vodom. Ako je ostalo kamenca kojeg se niste uspjeli riješiti uz pomoć sode bikarbone, dotična mjesta pospite sirćetom, izribajte te isperite vodom.

(minimagazin.info)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!