Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

OBOREN REKORD Za sat vremena Sajam zapošljavanja posjetilo 1.000 građana koji žele u Sloveniju

Ogromno interesovanje trenutno vlada za drugi Sajam zapošljavanja u Banjaluci na koji je došlo dvadesetak slovenačkih preduzetnika.

Građani iz cijele Krajine požurili su na intervjue za posao, sa željom da što prije napuste ove prostore i konačno počnu pravi život u Sloveniji, gdje će vjeruju moći da žive od svog rada i plate, a ne da životare kao ovdje.

Organizatori iz slovenačkog portala Moje delo, kažu da su iznenađeni ovolikim interesovanjem te da je u prvih sat vremena pristiglo već hiljadu zainteresovanih građana. Poslodavci nude oko 150 radnih mjesta, traže programere, bravare, zavarivače, sobare, kuvare, konobare, čistače, poštare, mesare.

A, sjatilo se u Banjaluku i staro i mlado, muškarci, žene, roditelji, ljudi pred penzijom, svršeni srednjoškolci.

Svuda je poručuju bolje nego ovdje.

– Našla sam posao kao ugostitelj, imam i smještaj, idem prvo ja da se snađem, a onda planiram i porodicu povesti – ispričala nam je jedna žena, ekonomista po struci koja je ovdje radila za 700 KM.

Mladić iz Gradiške takođe planira odlazak, jer su kod nas male plate.

– To je najveći problem, jer se ovdje ne može se preživjeti od plate. Došao sam da se raspitam oko procedura i dobijanja vize. Po struci sam saobraćajni inženjer, imam nekoliko drugov akoji su otišli u inostranstvo da rade i imaju samo riječi hvale- priča ovaj dvadesetogodišnjak.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button