Politika

SAZNAJEMO DNS gubi većinu u Prijedoru, ZATRAŽENA SMJENA predsjednika Skupštine

Odbornici u Skupštini grada Prijedora pokrenuli su inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora, Seada Jakupović (SDP BiH), ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Ovu inicijativu potpisalo je 20, od ukupno 31 odbornika u Skupštini. Nisu je potpisala četiri odbornika SDS, šest odbornika DNS i jedan iz SDP BiH, odnosno Jakupović koji obavlja funkciju predsjednika Skupštine grada Prijedora.

Odbornici su u svom obrazloženju naveli da smatraju da predsjednik Skupštine grada Prijedora, povjerenu dužnost ne obavlja u skladu sa Statutom, kao i Poslovnikom Skupštine grada Prijedora i ne izvršava utvrđenu politiku Skupštine.

– Iako mu je drugi mandat na sjednicama je pokazao ne poznavanje Statuta i Poslovnika Skupštine grada. Iako je znalo doći do kršenja Poslovnika nikada nije izrekao javnu opomenu niti je oduzeo riječ bilo kom odborniku koji je kršio odredbe Poslovnika – navode odbornici.

Foto: Srpskainfo

Dodaju da nije primjenjivao ni Etički kodekst Skupštine grada Prijedora.

– Iako je bilo potrebe jer smo bili svjedoci da prisutni koji se nalaze u sali za vrijeme zasjedanja, Skupštine grada, neometano šetaju po skupštinskoj sali što ukupno stvara loš utisak o samoj sjednici i ometa odbornike u radu, a predsjednik iz njemu poznatih razloga to toleriše – navode odbornici.

Navode da predsjednik Skupštine nije zakazivao sjednice u skladu sa članom 83. stav 1. Poslovnika Skupštine grada Prijedor, gdje je navedeno “Redovne sjednice Skupštine održavaju se u skupštinskoj sali najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće, radi raspravljanja i odlučivanja o pitanjima iz nadležnosti Skupštine”, a što on nije uradio.

Objašnjavaju da je članom 89. stav 1. predviđeno da predsjednik Skupštine, inicira sjednice.

Foto: Srpskainfo

– Što on nije činio, nego se samo usaglašavao sa prijedlogom gradonačelnika koji je i predlagao i tačke dnevnog reda i termine održavanja sjednica. Isto to je iznosio i na sastanke šefova klubova i tražio od njih saglasnost za već određen termin – zaključuju odbornici u obrazloženju.

Ovu inicijativu za smjenu Predsjednika Skupštine grada, potpisala su tri odbornika SDA, Ajdin Mešić, Mesud Trnjanin i Sabahudin Garibović.Potom četiri odbornika koja su napustila DNS i osnovala samostalni Klub odbornika, Želimir Kos, Vučkovac Goran, Predrag Stračević i Duško Miletić. Potpisali su je i svi odbornici SNSD, Dalibor Pavlović, Rajko Drinić, Gorana Bosančić, Nenad Gvozden, Andrija Vukotić, Maja Marković, Goran Velaula i Goran Dragojević. Svoje potpise stavilis u i dva odbornika PDP, Dalibor Grabež i Mladen Surtov, jedan odbornik DF Mirsda Duratović kao i samostalni odbornik Ranko Kolar.

Zanimljivo je da je od ukupno pet odbornika SDS, ovu inicijativu podržao samo jedan, odnosno Radenko Stjepić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!