Društvo

Smanjena vidljivost zbog magle u kotlinama

​BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u jutarnjim časovima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja /saobraćaj se odvija dvosmjerno/.

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, u rejonu mjesta LJeljenča u toku su radovi na sanaciji kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva i dionici Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva, za vrijeme izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice.

Zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani saobraća se jednom trakom.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Na toj dionici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Na dionici regionalnog puta na Obudovac-Lončari moguće su izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3” zbog radova na sanaciji klizišta.

Ova zabrana se ne odnosi na autobuse “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Jednom trakom saobraćaj se odvija na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, zbog sanacionih radova na području Federacije BiH.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu “Vranduk dva” na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase.

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Danas će od 11.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć, zbog minerskih radova, na snazi biti kratkotrajne obustave saobraćaja u intervalima do 15 minuta.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat i za to vrijeme omogućen je prelaz pješaka, dok je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, pa su zbog toga i veće gužve i duža čekanja za ove kategorije vozila na graničnom prelazu Orašje.

AMS Republike Srpske pustio je u rad video-kamere na graničnom prelazu Gradina /Gradina Donja/, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS Republike Srpske upoznaju o stanju saobraćaja na tom graničnom prelazu.

AMS Republike Srpske do sada je omogućio vozačima, koji kreću na put van granica BiH, uslugu pregleda trenutnog stanja saobraćaja i na graničnim prelazima Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak, Karakaj i Gradiška.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!