Politika

Vlada RS usvojila srednjoročni plan rada

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na drugoj posebnoj sjednici u Banjaluci, srednjoročni plan rada za period 2019-2021. godine i godišnji plan rada za ovu godinu za svih 16 ministarstava.

Loading...

Srednjoročni plan se odnosi na Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo finansija, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Ovaj plan se odnosi i na Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo trgovine i turizma, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo privrede i preduzetništva i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je srednjoročni plan rada za period 2019-2021. godine i godišnji plan rada za 2019. godinu usvojila i za svih 30 republičkih uprava, agencija, sekretarijata, zavoda, centara, direkcija i Arhiva Republike Srpske.

Godišnji planovi rada republičkih organa uprave su usaglašeni sa strateškim okvirom koji predstavlja Program rada Vlade Srpske za period 2019-2022. godine i Akcioni plan Vlade za realizaciju Programa rada Vlade za period 2019-2022. godine, Program ekonomskih reformi Republike 2018-2020. godine i 2019-2021. godine, važeće sektorske strategije i ostali planski dokumenti Vlade.

Usvojen je izvještaj o radu za prošlu godinu za svih 16 ministarstava i 29 republičkih uprava, agencija, sekretarijata, zavoda, centara, direkcija i Arhiva Republike Srpske.

Donesen je program rada Vlade Republike Srpske za 2019. godinu koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Program se donosi u skladu sa Poslovnikom o radu Vlade i odlukom o postupku planiranja, praćenja i izvještavanja o realizaciji usvojenih strategija i planova Vlade i republičkih organa uprave.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!