Društvo

Zoran Talić: ETF bitan partner

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić razgovarao je danas sa dekanom Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Banjaluci Brankom Blanušom o Strategiji razvoja Banjaluke za narednih 10 godina, u kojoj je jedan od strateških ciljeva koncept “pametnih gradova”, te istakao mogućnost uključivanja ETF-a u razradu tog koncepta.

– Taj koncept podrazumijeva ne samo jedan vid usluga, već čitav spektar od javnih usluga i administracije do komunalnih i saobraćajnih usluga gdje već postoji određena saradnja sa ETF-om kada je riječ o javnoj rasvjeti i modelima uštede električne energije – rekao je Talić novinarima nakon sastanka.

Loading...

Talić je dodao da je ETF kao jedan od nastarijih fakulteta Univerziteta u Banjaluci i te kako bitan da bude partner Gradskoj upravi i Skupštini grada.

On je podsjetio da je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nedavno potpisao sporazum o poslovnoj-tehničkoj saradnji između ETF-a i grada Banjaluka, naglasivši potrebu da se ta saradnja proširi.

Talić je rekao da je uspostavljena saradnja ETF-a i gradske ustanove “Radnički univerzitet” u pogledu osposobljavanja radnika za nova tržišta rada kada je riječ o IT industriji.

– Radnički univerzitet ide u pravcu transformacije djelatnosti i jedan od segmenata treba da bude i osposobljavanje ili dokvalifikacija ljudi u Banjaluci da se mogu baviti i IT segmentom i da se kroz bazična znanja u informatičkom segmentu može vršiti dokvalifikacija dalje u metalnom i drvnom segmentu – naglasio je Talić.

Dekan ETF-a Branko Blanuša rekao je novinarima da je sa predsjednikom gradskog parlamenta razgovarao o aspektima i mogućnostima proširenja saradnje ETF-a kao najstarijeg visokoškolske institucije Univerziteta u Banjaluci i grada, posebno na konceptu “pametni grad” gdje već postoji određena saradnja.

– Sagledali smo još načina i mogućnosti kako da se ta saradnja proširi putem postojećih projekata i otvaranje novih projekata i inicijativa, zavisno od Strategije razvoja grada Banjaluke, akcionih planova, onoga što se radi i što se planira uraditi u narednom periodu – rekao je Blanuša.

On je ukazao na mogućnost većeg angažovanja Elektrotehničkog fakulteta u aktivnostiima vezanim za Јavnu ustanovu “Radnički univerzitet”, posebno kroz programe obrazovanja odraslih, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

– Sasvim je sigurno da tu ETF u saradnji sa gradom Banjaluka i drugim kompanijama kada je riječ o IT sektoru može dati puni doprinos – zaključio je Blanuša

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!