Hronika

Djevojka tvrdi: Razbio mi je čašu o čelo i rekao da će me ubiti ako to ikome kažem

Na fotografije mladog unakaženog ženskog lica s vidljivim šavovima i posjekotinama koje, navodno, potječu od čaše zabijene u glavu, teško je ostati ravnodušan. Upravo takve fotografije 23-godišnje Mare Andrijašević preplavile su u četvrtak društvene mreže. 

Loading...

Jutarnji.hr je kontaktirao mladu majku dvoje djece kako bi čuli njenu stranu priče.

Policija je mladu majku odmah pronašla te s njom obavila razgovor, zaprimila njenu prijavu, a s vozačem kamiona Dejanom S. (23), kojeg ona optužuje da joj je nanio povrede, još nisu uspjeli razgovarati jer je trenutno u Njemačkoj.

– Čašu o glavu razbio mi je još 5. januara u osam ujutro. Djeca iz prve veze spavala su u sobi, a on me napao u hodniku kad sam mu rekla da kod mene ne ustaje živčan te da ide k svojim roditeljima i tamo širi nervozu. Nakon toga mi je čašu momentalno nabio u lice. A, realno gledajući, ljubazno sam mu rekla samo da ode. U Hitnu u Sisak me odvezla sestra. Šili su mi glavu, a ubrzo je stigao i on. Dovezao se nakon što je sam sebi raskrvario ruku. Nisam to tada prijavila policiji, jer mi je prijetio da će me progutati mrak, da će moja djeca nestati s lica zemlje, a i obećavao je da će platiti da se vidljivi ožiljak estetski ublaži, ali kad je čuo da to košta 12.200 kuna (oko 3.200 KM) bez troškova puta, promijenio je mišljenje i odustao – otkriva za Jutarnji Mara Andrijašević.

Ona je, naime, u srijedu naveče sa svog profila na Fejsbuku poslala dramatičan apel upozorenja u kojem je svog bivšeg partnera Dejana S., s kojim je bila pola godine u vezi, predstavila kao nasilnika. Prije incidenta je, priča otvoreno, sanjala da će “danas, sutra biti model, ali nakon premlaćivanja snovi padaju u vodu”.

I ko zna koliko bi možda još ti ožiljci ostali među njena četiri zida da joj se, kako tvrdi, Dejanov otac nije pojavio na vratima.

– Banuo je na vrata i bahato vikao da otvorim. Rekao mi je da njegov sin, uz hrpu svjedoka, nije to napravio. Rekao je da ima toliko novca da ta tuđa greška nikada neće biti sanirana te da svom sinu takvo ponašanje odobrava. Za te ljude je udarac čašom u glavu zdrav i kod njih je to kao dobar dan. Da sam ja njemu to napravila, sigurno bih odmah u zatvor, a on zato šeće na slobodi, sretan ispija kafe i traži koga će još unakaziti, jer u svojoj glavi nema kočnica. Nema nimalo ljudskosti ni morala. Novac je tim ljudima sredstvo odbrane, a ja ću ostati unakažena zbog njega do kraja života – ogorčeno je ispričala Mara Andrijašević, svjesna da će “joj na čelu doživotno stajati njegov potpis”.

O svojim povredama, i onim vanjskim, vidljivim, i onim unutrašnjim, skrivenim, Mara s gorčinom progovara. Dosad je šutjela samo zato jer joj je prijetio.

– On i otac tvrde da ja ništa ne mogu dokazati, a sve su povrede, jer imam ljekarsku dokumentaciju, zapisane u računaru. Za estetski zahvat kažu da ga platim sama, da oni možda mogu platiti pola. Kao da sam sama sebi to napravila. A taj ožiljak je neizbrisiv. Može se samo ublažiti. A na duševne boli koje mi je nanio smije mi se u facu – tvrdi Mara Andrijašević.

Na upit je li Dejan S. ikada prije tog kobnog 5. januara pokazivao da je sklon nasilju, kaže da nije.

– Sve je to dobro skrivao. Glumio je ljubav, ulizivao mi se na sve moguće načine – zaključuje mlada majka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!