Region

Vučić: Neki u Crnoj Gori bi željeli da Srba bude manje od 15 odsto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija smatra da postoje neki krugovi u Crnoj Gori koji bi željeli da procenat Srba u toj zemlji padne ispod 15.

On je naveo da je sa predstavnicima crnogorske države razgovarao i u Јerusalimu kada je izrazio neslaganje o statusu SPC u Crnoj Gori i naglasio da postoji različita procjena kako su se stvari odigravale u prošlosti i šta će biti poslije popisa 2021. godine u Crnoj Gori.

“Mislim da postoje neki krugovi u Crnoj Gori koji bi želeli da procenat Srba u Crnoj Gori sa 28,73 padne ispod 15 odsto, a naša želja je da sačuvamo prisustvo svog naroda u Crnoj Gori i ništa više od toga”, rekao je Vučić za RTS.

On je podsjetio da je Srbija uvijek bila dobronamjerna i iskazivala poštovanje prema crnogorskoj državi, ali i razumnu, racionalnu i uobičajenu brigu za sopstveni narod.

“Mislim da nismo prelazili granicu ni dobrog ukusa, niti poštovanja suvereniteta druge države”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da postoje pojedini krugovi u Evropi i cijelom svijetu, koji nikako ne žele snažnu Srbiju.

“Postoji perfidna igra pojedinih krugova u Crnoj Gori, ali i dela međunarodne zajednice. Kada se god nešto dešava ti krugovi okrivljuju Srbiju. Ne žele snažnu Srbiju, a kada vide da Srbija jača i ide bržim korakom kažu da je neophodno da se zaustavi”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o nastavku pregovora Beograda i Prištine, Vučić nije isključio mogućnost susreta sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem i da je dobra vijest što Kurti razmišlja o ukidanju taksa.

On je istakao da nije izbor Beograda sa kim će sjesti za sto, već onih koji su te predstavnike birali, odnosno albanskog naroda.

Vučić je ocijenio da je sumanuto govoriti o tužbi za genocid i za sto odsto povećavati naoružanje, ali da to Srbiju ne plaši.

Govoreći o Kurtijevoj najavi uvođenja principa reciprociteta, Vučić je naveo da Kurti mora da pronađe nešto što će da ponudi svom narodu, ali da taj princip ne može da se uvede jer Beograd Kosovo i Metohiju ne smatra državom.



Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!