Društvo

Lukač: U rekonstrukciju objekta Policijske uprave u Zvorniku uloženo oko 300.000 KM

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Zvorniku da je resorno ministarstvo u rekonstrukciju zgrade Policijske uprave u ovom gradu uložilo oko 300.000 KM.

Lukač je naglasio da su ovom rekonstrukcijom stvoreni adekvatni uslovi za rad policije u Policijskoj upravi Zvornik.

– Zadovoljan sam urađenim radovima, s obzirom u kakvom se stanju zgrada nalazila prije nego što se krenulo u rekonstrukciju – rekao je Lukač nakon što je sa načelnikom Policijske uprave Zvornik Goranom Abazovićem posjetio objekat Policijske uprave.

Podsjetivši da je Policijska uprava Zvornik jedna od najmlađih u Srpskoj jer se bivši Centar javne bezbjednosti Zvornik odvojio od bijeljinskog Centra, Lukač je naglasio da su pripadnici ove uprave apsolutno opravdali povjerenje, odnosno održali i održavaju povoljno stanje javnog reda i mira, s obzirom da na ovom području gravitira veći broj opština i skoro 150.000 stanovnika.

– Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u prošloj godini broj krivičnih djela je kontinuirano smanjivan u svim oblastima, naročito kada je riječ o opštem kriminalitetu – naveo je Lukač i istakao da trend opadanja broja krivičnih djela u prva tri mjeseca 2019. godine iznosi više od 20 odsto.

On je dodao da je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela u porastu, što je veoma dobro i što se ogleda u dobrom radu policije na terenu.

– Zvornik i opštine koje gravitiraju Zvorniku višenacionalne su strukture i moram da kažem da sam po tom pitanju zadovoljan jer nema posebnih incidenata vezanih za nacionalnu, vjersku ili neku drugu netrpeljivost – naglasio je Lukač.

On je pohvalio rad Policijske uprave Zvornik, s obzirom na rezultate koje pokazuje u svom radu.

Nakon radnog sastanka sa pripadnicima Policijske uprave Zvornik, ministar Lukač će razgovarati sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!