Privreda

Zabranjen uvoz 269 litara voćne rakije iz Srbije

Republička inspekcija za hranu tokom redovne kontrole pri uvozu zabranila je uvoz i naredila povrat ili uništavanje pošiljke voćne rakije od kajsije u količini od 269 litara porijeklom iz Srbije, zbog povećane vrijednosti sadržaja metanola.

Laboratorijskim ispitivanjem utvrđen je sadržaj metanola od 15,7, a referentna vrijednost je 12 grama po litru, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Loading...

Uzorkovanje voćne rakije za laboratorijsku analizu radi utvrđivanja kvaliteta nadležni inspektor je izvršio prilikom pregleda pošiljke prispjele na granični prelaz.

Na osnovu Izvještaja o laboratorijskoj analizi koji je izdala Јavna zdravstvena ustanova “Institut za javno zdravstvo” Republike Srpske utvrđeno je da vrijednost sadržaja metanola nije u granici referentne vrijednosti prema Pravilniku o definisanju, opisivanju, prezentovanju, označavanju i zaštiti geografskih oznaka jakih alkoholnih pića.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!