Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Apple želi da iPhone postane podvodna kamera

Već je moguće iPhone koristiti za kreiranje fotografija pod vodom, a nove generacije uređaja stižu sa IP68 sertifikatom koji omogućava vlasnicima telefona da uređaj potope u vodu bez straha od oštećenja.

Prema svemu sudeći, IP68 sertifikat je upravo jedan od koraka koje Apple ima na umu u procesu poboljšanja iskustva sa korišćenjem iPhone-a u vodi. Kompanija iz Kupertina želi da poboljša kvalitet fotografija koje se kreiraju telefonom tokom plivanja i ronjenja, a ovo je objašnjeno u nedavno otkrivenom patentu.

Apple želi da iPhone opremi skupom senzora, koji bi služili za određivanje odgovarajućih podešavanja za kreiranje boljih podvodnih fotografija. Ovo senzori bi mogli da mjere osvetljenje u vodi, prelaze između boja, dubinu, pritisak i razdaljinu od subjekta.

Drugim riječima, ukoliko želite da fotografišete ribu ili koral, iPhone će precizno odrediti podešavanja potrebna za fotografiju, a sve bazirano na algoritmima koji prikupljaju informacije od pomenutih senzora.

Kao i uvek, kada su patenti u pitanju, nije sigurno da će opisana tehnologija ikada ući u masovnu proizvodnju, ali svakako nudi dobar uvid u viziju koju Apple ima kada du u pitanju buduće mogućnosti kamera na iPhone uređajima.

(Softpedia/Benchmark)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button