Sport

Kazemiro: Zidan je ikona kluba, za nas nikad nije ni otišao

Fudbaler Reala Brazilac Kazemiro izjavio je da je novi-stari trener Zinedin Zidan istinska legenda kluba i da zapravo nikada i nije napustio Santjago Bernabeu.

Zidan je ljetos napustio Madrid, samo nekoliko dana pošto su osvojili treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, a na tu poziciju vratio se početkom marta kada je zamijenio Santjaga Solarija.

“Zidan je ikona kluba, ne samo kao igrač već i kao trener. Pokazazo je da je više od trenera. Za ekipu, on nikad i nije otišao iz kluba. Uvijek smo imali veliku povezanost sa njim. Vjerovatno je patio za nama sve ovo vrijeme i zbog toga se vratio, a vratio se isti kao što je uvijek bio”, rekao je Kazemiro, a prenosi španska “Marka”.

Zidan je debitovao pobjedom po povratku na klupu Reala, kada je pre reprezentativne pauze “kraljevski klub” pobijedio Seltu (2:0) na domaćem terenu. Real je trenutno treći u Primeri sa 12 bodova manje od lidera Barselone.

(B92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!