Politika

Kovačević: Stranke u Srpskoj trebaju biti jedinstvene o nacionalnim pitanjima

SNSD kao najveća politička partija u Srpskoj već ima formiran prijedlog sa kojim će izaći pred ostale partnere na razgovorima u utorak kod predsjednice Republike. Ovo je, uoči sastanka, saopštio portparol te stranke Radovan Kovačević.

Bez obzira na političke razlike, u ključnim trenucima, sve stranke u Srpskoj trebaju biti jedinstvene o nacionalnim pitanjima, stav je SNSD-a.

– Sastanak u utorak je kod predsjednice Republike jako bitan jer moramo u ovoj situaciji da manifestujemo jedinstvo koje građani Republike Srpske očekuju od nas. Moramo da usaglasimo zajedničke zaključke i zajedničke korake za budući period – rekao je Kovačević.

Na poziv predsjednice Republike odazvaće se i PDP, čiji predsjednik Branislav Borenović poziva na politički moraturijum na podnošenje apelacija i okretanje trci u ekonomskom napretku. Nakon svake sramne odluke Ustavnog suda BiH, Narodna skupština Srpske daće jedinstven, legitiman i demokratski odgovor, mišljenje je Borenovića.

– Mislim da stranke iz Republike Srpske treba da imaju jedinstven stav i takvi sastanci sigurno mogu donijeti taj jedinstven stav i ja ću se odazvati – istakao je Borenović.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!