Hronika

A OVO JE NJEGOVO OBJAŠNJENJE Kusturica pred sudom u Rumuniji, reditelju na aerodromu pronađena KUTIJA SA 22 METKA

Slavni reditelj i muzičar Emir Kusturica procesuiran je u Rumuniji nakon što su mu na aerodromu u Bukureštu 2015. u prtljagu pronađena 22 metka, kalibra 9 milimetara.

Loading...

Rumunski mediji izvijestili su da je 22. marta okončan četvorogodišnji proces Kusturici, a sud je odlučio da mu ti meci budu oduzeti, piše “Observator”.

Prema istim informacijama, Kusturica i njegov “The No Smoking Orchestra” u prestonici Rumunije imali su koncert dan ranije, u oktobru 2015, nakon čega je on planirao da privatnim avionom otputuje u Tivat.

Istragom je potvrđeno da naš reditelj nema kriminalnu prošlost, da nije tražen od strane vlasti, a kako je do incidenta došlo, za “Blic” su objasnili iz pres službe Emira Kusturice.

– Tačno je da je on, inače pasionirani strijelac koji ima uredno izdatu dozvolu za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju u kojoj je bilo 22 metka, kalibra 9 milimetra. Poslije koncerta, a pri prolasku kroz aerodromski skener, u njegovoj ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija. Ona ni u jednom računu, niti na bilo kojem jeziku ne može da se nazove “arsenalom oružja”. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik, a naš poznati reditelj i muzičar je odmah, nakon toga, napustio Rumuniju – naveli su u Kusturičinoj pres službi.

Oni dodaju da je dvije godine poslije incidenta na aerodromu Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji, kao i da je na “stvar sa polupraznom kutijom u kojoj su bili meci stavljena tačka”.

– Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao – završili su iz pres službe Kusturice.

Rumunski mediji su objavili i da je našem slavnom reditelju oduzeta municija, kao i da je bio osumnjičen za krijumčarenje.

Dalje se navodi da je tokom istrage utvrđeno da je on imao dozvolu za oružje, odnosno za pištolj kalibra 9 milimetara, ali ne i za njegovo nošenje.

(Blic)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!