Društvo

Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir

​SANSKI MOST – Na poznatom izletištu koje se nalazi na izvoru Zdene, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u proteklu subotu održano je druženje mladih iz ovog grada i susjednog Prijedora u okviru projekta nazvanog “Mladi u susret budućnost”.

Radi se o projektu kojeg zajednički realizuju nevladine organizacije Društveni centar “Zdena” i Udruženje “Nada” iz Prijedora. Tim povodom, održan je performans u okviru kojeg su mladi transparentima i natpisima poručili kako su oni budućnost ovog društva i da žele graditi suživot, mir i toleranciju.

Prema riječima Rade Karajice, predsjednice Udruženja “Nada”, radi se o djeci i mladima koji su uključeni u različite projekte i edukacije. “Mislim da su ovakva druženja vrlo značajna, jer se njima razbijaju stereotipi koji mladi iz različitih etničkih grupa imaju jedni o drugima. Druženjem najbolje spoznaju da su njihovi vršnjaci slični njima, da imaju iste želje, snove i nade.

Mladi žele graditi bolju budućnost i žele ostati u svojoj zemlji, a ne odlaziti iz nje”, kaže Karajica.

Prema njenim riječima, ovo je bilo samo jedno u nizu međusobnih druženja i posjeta, te ističe kako bi na ove mlade ljude trebalo da se ugledaju starije generacije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!